Львовом пронісся потужний буревій та чи будуть електронні повістки у «Резерв+». Підсумки доби

954 0
Нині 23 червня та 851 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Пошкоджені дахи та повалені дерева. Наслідки негоди у Львові. Загалом буревій повалив близько 100 дерев та 10 дахів. Пошкоджені лінії електропередач.

На цю ж тему: Через буревій у Львові не курсували два трамвайних маршрути і три тролейбусних

Та: Через негоду на Львівщині знеструмлені понад 150 населених пунктів. Енергетики ліквідовують наслідки негоди.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині оголошували повітряну тривогу. Сигнал небезпеки пролунав о 05:21, відбій – о 05:42. Була загроза ракетного удару для нашої області.

За даними Генштабу, за добу відбулося 133 бойові зіткнення з них 44 на Покровському напрямку, тут ворог атакує за підтримки усіх засобів вогневого ураження. Українська авіація, ракетні війська і артилерія уразили 17 районів зосередження особового складу, пункт управління, два засоби ППО, чотири склади з боєприпасами, станцію РЕБ і одну РЛС противника.

Читайте також: Чи будуть електронні повістки у «Резерв+». «Наразі, згідно з чинним законодавством, поняття електронної повістки не існує. В застосунку Резерв+ немає такого функціоналу. Зі свого боку можу сказати, що робота над електронними повістками у Резерв+ зараз не здійснюється», – розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Та: Як допомогти Збройним силам. Добірка зборів.

Ключові події:

1. Унаслідок ракетного удару пошкоджено обладнання «Укренерго» на Львівщині. Армія рф завдала восьмий масований комбінований удар по об’єктах енергетичної інфраструктури. Пошкоджене обладнання на об’єктах в Запорізькій та Львівській областях. Тривають аварійно-відновлювальні роботи;

2. Гриневич: 45% вчителів не можуть пояснити суть реформи НУШ. За словами міністра освіти і науки України у 2016-2019 роках Лілії Гриневич, для успішного впровадження реформи необхідно створити централізовану систему підвищення кваліфікації, перенавчити тренерів та зобов’язати вчителів-предметників проходити відповідні тренінги. «Те, що 45% вчителів не можуть пояснити суть реформи НУШ – це дуже тривожно. Це свідчить про недостатню якість навчання в інституціях підвищення кваліфікації та імітацію компетентнісного навчання в школах», – зазначила вона.

Читайте також: Як вступити до коледжу чи профтехучилища після 9 класу. Починаючи з 25 червня, абітурієнти повинні зареєструвати електронний кабінет;

3. У Львові завершують будівництво першого соціального будинку. Європейська комісія виділила 19,5 мільйона євро грантових коштів на спорудження восьми соціальних будинків.

Читайте також: У Львові планують створити центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям. Новий центр створять шляхом об’єднання будинків дитини «Любисток» та «Мальви»;

4. Зі Львова в гори. Як добратися до Карпат поїздом. Tvoemisto.tv зібрало інформацію, як можна доїхати до Славська, Буковелю та Драгобрата, які ціни на потяги та скільки часу займе дорога.

Читайте також: За який багаж потрібно платити в транспорті Львова і як це зробити. Щоб сплатити через валідатор за свою поїздку і багаж, натисніть на валідаторі кнопку «Додати квитки». Оберіть «Багаж» та вкажіть кількість багажу, який перевозите (реєстрація вашої поїздки підтягується автоматично галочкою на екрані валідатора). Натисніть «Продовжити» і піднесіть носій оплати;

5. Львів – одне з найпопулярніших місць для відпочинку українців. У десятку найпопулярніших місць для відпочинку входять також Карпати, Львівська область і Київ.

Читайте також: Де у Львові можна побачити мурали на честь Захисників. Фото.

Та: На нині синоптики знову прогнозують грозу. Вранці будуть грози та пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с. Температура удень 23 – 25° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!