Світлофори на складних ділянках доріг у Львові працюватимуть без електроенергії

2279 0
Резервним живленням планують забезпечити 20 світлофорних об'єктів.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові планують заживити світлофори на складних ділянках доріг із високою концентрацією ДТП. Загалом, резервним живленням планують забезпечити 20 критичних світлофорних об'єктів, які в умовах регулярних знеструмлень повинні першочергово безперебійно працювати.

Джерело: ЛКП «Львівавтодор»

Станом на сьогодні, 3 лютого, у Львові вже заживили 5 світлофорних об'єктів:

  • вул. Наукова – вул.Стрийська (альтернативне джерело живлення від ОСББ);
  • вул. Митна – вул. Личаківська (альтернативне джерело живлення від спеціально обладнаного паркувального майданчика по вул. Валова, що обслуговує ЛКП «Львівавтодор»);
  • вул. Бандери – вул. Антоновича (альтернативне джерело живлення від котельні «Львівтеплоенерго»);
  • вул. Сахарова – вул. Горбачевського (альтернативне джерело живлення від Центру обслуговування пасажирів ЛКП «Львівавтодор»);
  • вул. Сахарова – Вітовського – Коперника (альтернативне джерело живлення від «Львівелектротранс»).

 

В умовах обмежених фінансових ресурсів ЛКП «Львівавтодор» залучило використання джерел альтернативної енергії від юридичних та фізичних осіб, що розташовані в районі 1000 м до необхідного світлофорного об’єкту. Йдеться про підприємства, ОСББ, АЗС тощо, які забезпечені безперебійним джерелами електроенергії і готові поділитися ними з світлофорами, що обслуговує підприємство. Крім того, ЛКП «Львівавтодор» закликає львів'ян долучатись до ініціативи, щоб якомога швидше заживити всі світлофори в місті.

Читайте також: Львів у заторах. Де шукати крайнього

Зазначимо, що Tvoemisto.tv протягом двох тижнів намагалося взяти інтерв'ю в Центру керування рухом ЛКП «Львівавтодор» щодо роботи світлофорів у Львові. Згодом у міській раді зазначили, що ситуацію зі світлофорами у Львові коментуватиме директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило. Так, сьогодні, 3 лютого, в програмі «Тема тижня» Tvoemisto.tv з'ясує, як місто коригує роботу світлофорів в умовах регулярного відключення світла та що кажуть про ідею з генераторами.

До цього Tvoemisto.tv надсилало запит в Центр керування рухом ЛКП «Львівавтодор» щодо роботи світлофорів у Львові під час відключення електроенергії та забезпечееня їх резервним живленням. Аналогічний запит Tvoemisto.tv надіслало у відповідну установу в Києві. Там зазначили, що в місті проводять комплекс заходів реагування на вищезгадану ситуацію. Так, на світлофорні об’єкти можуть доставляти генератори, замінювати акумулятори у шафах безперебійного живлення або направляти на місце патрульних.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!