Як хочуть реорганізувати Українську академію друкарства та що трапилося в Авдіївці. Підсумки доби

947 0
Нині 18 лютого та 725 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото володимира заплатинського

фото володимира заплатинського

Акцент дня: Українську академію друкарства хочуть терміново приєднати до ЛНУ. Колектив Академії проти. «Серед переліку запропонованих обʼєднань – Українська академія друкарства, яку пропонують приєднати якнайшвидше, у необґрунтовано короткі та нереальні терміни, а саме в березні 2024 року. Натомість, попередніх обговорень чи погоджень з колективом не було. Ми спостерігаємо повторення минулорічного сценарію, коли намагаються провести реорганізацію без діалогу з студентами, працівниками, стейкголдерами, партнерами...», – пояснили в УАД.

Читайте також: До «Львівської політехніки» планують приєднати інші навчальні заклади. Рішення про приєднання є позицією міністерства.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 82 бойових зіткнення, найбільше на Мар’їнському напрямку – 23. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах противника. Уражено 2 пункти управління, 4 артилерійських засоби, 4 склади боєприпасів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Уночі окупанти учергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація, щодо цієї атаки уточнюється.

Ключові події:

1. «ЗСУ дали ворогу гідний бій». Що трапилось у Авдіївці. Українські бійці перейшли до оборони на більш вигідних рубежах.

Читайте також: Сили ППО України збили три російських літаки. Зокрема, два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один – Су-35.

Та: Скільки вироків ухилянтам винесли в Україні за минулий рік. Як повідомив в інтерв’ю Tvoemisto.tv адвокат Ярослав Жукровський, з двох тисяч кримінальних справ були винесені більш ніж тисяча вироків;

2. Як бізнесу отримати компенсацію за пошкоджене війною майно. Підприємці можуть подати до міської ради необхідний перелік документів та отримати кошти для відновлення бізнесу. Ваучер на відновлення – до 2 млн грн для юридичних осіб та до 1 млн грн для фізичних осіб підприємців.

Читайте також: Виїзний ЦНАП на Науковій для мешканців, що постраждали від удару, продовжить роботу. Наступного тижня, з понеділка по четвер, ЦНАП працюватиме з 10:00 до 19:00, у пʼятницю – з 10:00 до 17:00.

Та: Деякі будинки, пошкоджені під час наступу росіян на Київ, відновлять міжнародні донори. На ділянках вже провели розмінування;

3. На кордоні з Польщею заблоковано 6 пунктів пропуску. Якими є черги. В чергах на в’їзд в Україну стоїть 3300 вантажівок. Найбільша черга на пункті пропуску «Краківець» – 1600 вантажівок і «Ягодин» – 550 машин.

Читайте також: У Львові планують облаштувати ще одну автостанцію. Наразі автостанція на Личаківській розміщена вздовж проїзної частини.

Та: У Львові ще 60 світлофорами можна буде керувати онлайн. Це сприятиме підвищенню безпеки та оптимізації руху на дорогах нашого міста;

4. На Львівщині бракує вчителів та медсестер. Які вакансії є актуальними. Наразі у регіоні є 7300 вільних робочих місць і вакантних посад.

Читайте також: Львів – серед лідерів за кількістю ІТ-фахівців. За останній рік їх кількість зросла на 6% і зараз налічує 307 600 осіб. З них 242 000 живуть і працюють в Україні;

5. Найчистіші парки Львова на думку містян. Результати опитування. Стрийський парк Львова за результатами опитування на першому місті за відвідуваністю. Також його відзначили як один з найдоглянутіших парків Львова, де найбільше позитивних змін.

Читайте також: Старовинні церкви 17 століття відреставрують на Львівщині. Храми є пам’ятками національного значення.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!