Святвечір для всіх. Як долучитися до доброї справи потребуючим

2866 0
Оплатити святкову різдвяну вечерю з 12 головних страв для хворих і одиноких кожен небайдужий може до 4 січня.
Фото: andreolli.com.ua

Фото: andreolli.com.ua

Подарувати святкове диво напередодні Різдва тим, хто цього потребує, може кожен. Варто лиш зробити добру справу. Саме цим дивом, зовсім несподіваним, а, можливо, навіть вперше за чимало років, для декількох одиноких та безпорадних людей може стати оплачена святкова різдвяна вечеря із 12 головних страв.

Смачна кутя, вареники, підлива, пампушки. З сучасним ритмом життя навіть звичайній здоровій людині важко знайти час для приготування Святвечора. А для тих, хто через певні життєві обставини залишився на самоті, немічним або хворим, це зробити практично не реально.

У Львові одиноких людей, які через недуги не виходять з дому або взагалі не в стані підвестися з ліжка є 30-ть. Серед них інвалід І-ї групи по зору Тетяна Сиромолотова. Жінка взагалі нічого не бачить, тож без сторонньої допомоги їй вкрай важко дати собі раду, особливо у приготуванні їжі.

Роман Гермак, який є також інвалідом І-ї групи, вже 36 років прикутий до ліжка. Ще навчаючись у спортивній школі, хлопець зробив невдале «сальто», внаслідок чого зламав шию. Відтоді він лежачий, адже не володіє ні ногами, ні руками. А після того, як померли його батьки, ще й одинокий.

Цілком самотня й Марія Демус. Ні дітей, ні чоловіка у неї не має, а внаслідок загострення психічного захворювання, та взагалі не підводиться з ліжка.

Мирослава Ковальовська та Валерій Ігнатенков – подружжя. Кожен з них через проблеми зі здоров’ям лиш заледве переміщуються по квартирі. З дому не виходять уже тривалий час. Він – інвалід з дитинства. Вона – має деформацію грудного відділу хребта.

А ось Алісі Козаченко, через цукровий діабет, ампутували нижню ліву кінцівку. Сім років тому помер її син, тож вона залишилася цілком одинокою. Проте, вона досі залишається оптимістом і вірить у святкове різдвяне диво.

Зараз для цих людей гарячі обіди готують у Шпиталі Шептицького. У їх щоденному меню здебільшого дієтичні страви – гречана, пшенична, рисова каші, супи, риба, м’ясо, запіканки. Їжу працівники приносять прямо до домівок цих людей, а інколи й годують.

Подарувати радість свята, приготувавши смачну вечерю, запропонувала львівська кейтеринг-компанія Elegant Event&Catering. Підтримати їх акцію може кожен, оплативши вечерю.

«Ми не в силі подарувати цим людям справжню казку, забезпечити їх ялинками чи снігом, проте готові приготувати смачну святкову вечерю. У меню будуть страви, які більшість галичан звикли бачити на своєму святковому столі: кутя, вареники, риба, голубці, грибна підлива. І звісно, пампушки», – зазначив представник кейтеринг-компанії Володимир.

Набір із головних святкових страв розраховане на 10 осіб. Отож, вечерю, куди входять кутя, грибний капусняк, оселедець з цибулею, салат вінегрет, тушкована квасоля, вареники з картоплею, вареники з грибами, грибна підлива, голубці з рисом та овочами, смажений хек з овочами, пампухи з маком/варенням та узвар можна замовити телефоном: 096 239 14 84 (Марія) або на сторінці у Фейсбук. Замовити смачну вечерю можна до 4 січня.

Ольга Шведа

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!