У львівській кав’ярні волонтери виготовляють енергетичні батончики для військових

2429 0
За день вдається зробити від 1500 до 2000 батончиків. Їх передають до «Пласту» або напряму в Київ на передову.
Фото: Clutch.net.ua

Фото: Clutch.net.ua

На базі першої монастирської кав’ярні у Львові «Кармель» (вул. Володимира Винниченка, 20а) розгорнулось виробництво енергетичних батончиків. Щодня тут працює близько 20 волонтерів. Ідею створювати такий продукт запропонувала координаторка і активна учасниця процесу Анна Ільченко. 

«Ми хотіли бути корисними, тому поспілкувалися з «Пластом». Вони сказали, що є потреба виготовляти такі батончики, адже вони можуть довго зберігатися у «польових умовах» і добре насичують організм», – розповідає вона. 

Читайте також: Де переселенцям у Львові знайти житло. Адреси, контакти

У перший день закупили на ринку «Шувар» необхідні продукти: родзинки, курагу, фініки, горіхи та мед. Тепер організатори роблять це щодня, а також знаходять дружні бізнеси, які допомагають молоти інгредієнти. Кажуть, львівські компанії охоче йдуть назустріч. 

Безпосередньо в «Кармелі» працюють із готовою сумішшю. Волонтери у рукавичках ліплять батончики, загортають їх у фольгу, рахують та пакують в коробки для відправки на передову. Військовим готовий продукт передають за допомогою «Пласту» або відвозять у Київ самостійно. Також чекають на французьких легіонерів, які допоможуть із логістикою. 

Постійного штабу немає, але під час активного процесу на виробництві працює близько 20 людей. Долучаються волонтери з різних міст – Харкова, Києва, Одеси, Мелітополя.

«Зараз будь що, що ти робиш – добре для твоєї психіки», – додає Анна Ільченко, – Я не вмію керувати Байрактаром, але вмію координувати роботу, тому залишаюся в тилу і допомагаю армії чим можу».  

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!