Київ

«Ситуація плачевна». Кабмін оцінив київські укриття

788 0
У Кабміні назвали «плачевним» становище укриттів в Києві
Фото:Камишін

Фото:Камишін

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін назвав «плачевним» становище укриттів у Києві. Про це він написав у власному телеграм-каналі.

«Ситуація щодо сьогоднішніх укриттів плачевна. Навігація майже відсутня. З чотирьох пройдених укриттів тільки одне ми зуміли відкрити і воно було з натяжкою придатне для знаходження там містян. Друге було відкрите, але всередині захаращене. А ще два ми відкрити не змогли», — повідомив Камишин.

Він подякував ДСНС, Нацполіції і мерії Києва за роботу щодо ревізій бомбосховищ у столиці. Водночас мер столиці Віталій Кличко не зміг долучитись до перевірки 5 червня через нараду.

Нагадаємо, станом на ранок 5 червня комісією в складі ДСНС, поліції, представників райдержадміністрацій та служб міста в усіх районах Києва перевірено понад 1600 укриттів. Перевірка виявила, що до 10% столичних укриттів не забезпечено безперешкодний доступ, а 37% перебувають у незадовільному стані. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію із загибеллю двох жінок та дитини, які не змогли потрапити у сховище, через те, що воно було під замком.

«Відповідатимуть всі, реакція буде тверда. Повернусь, мені покажуть деталі, буду розбиратись в ситуації... Відповідатимуть дуже конкретні люди. Люди будуть відповідати за те, що хтось втратив можливість попасти в бомбосховище і загинув. Нам росії мало, але бачте у нас є ще вороги внутрішні... Сказав би так, може бути нокаут», – прокоментував Зеленський.

Своєю чергою Кличко наголосив, що відповідальність за облаштування і належне функціонування укриттів була покладена на голів РДА та очільника КМВА, призначених президентом. Вони отримали на ці потреби 1,2 млрд грн з міського бюджету.

Після трагедії у Деснянському районі мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента та уряду з проханням звільнити голову адміністрації Дмитра Ратнікова.

Водночас на сайті президента зареєстрували петицію про відсторонення Віталія Кличка від посади мера на період проведення досудового розслідування щодо зачиненого укриття. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!