Київ

Тайвань надасть 2,5 мільйона доларів на добудову пішохідного мосту на Оболонський острів

689 0
Для цього мають підписати відповідний меморандум.
Роботи з блоками арки. Фото: Олексій Самсонов

Роботи з блоками арки. Фото: Олексій Самсонов

Уряд Тайваню виділить 2,5 мільйона доларів США на добудову пішохідного моста з Оболонської набережної. Про це  повідомляє МЗС країни.

Для цього мають підписати відповідний меморандум. У МЗС Тайваню зазначають, що «мають глибоке почуття дружби й співчуття до українського народу й розуміють його скрутне становище, оскільки обидві країни стоять на передовій авторитарної експансіоністської загрози».

Нагадаємо, будівництво Оболонського моста триває з 2020 року коштами меценатів – спершу за гроші компанії -забудовника Stolitsa Group Владислави Молчанової. У січні цього року Метрополія Великого Парижа виділила на продовження будівництва мосту-хвилі на Оболоні 19 496 412,0 грн. Для його спорудження використають майже 300 тонн металу, який виготовили на «Азовсталі». Його встигли зробити й вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення. Гроші з міського бюджету не залучають.

Зазначимо, на сьогодні повністю збудовано фундаменти 4-х опор. У березні 2023 року розпочато роботи з улаштування металевих технологічних опор, які згідно з проєктом необхідні для монтажу металоконструкцій прогонової будови арки. Запланований термін завершення будівництва 2024 рік.

Ширина пішохідного об'єкта буде 4 м, а довжина – 164 м. Міст буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь об'єкт не заважатиме. Цей міст з’єднає Оболонський острів і парк «Наталка» біля Оболонської Набережної.

Додамо, що під час будівельних робіт на Оболонському острові були знайдені — лунниця з емаллю (жіноча прикраса у формі півмісяця) III-VIII століття, козацька люлька і мушкетні кулі. Як все це могло опинитися на збереженій частині колишніх оболонських заливних луків, де не могло існувати постійних поселень — поки невідомо.

Комунальне підприємство «Плесо» уклало договір з Інститутом археології НАН України для реалізації археологічного нагляду за виконанням робіт на території Оболонського острова.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!