Київ

У Києві біля Золотих Воріт, після скарг, відокремили велодоріжку стовпцями-делініаторами

1385 0
З вулиці Золотоворітської прибрали старі «лежачі» делініатори та встановили більш ефефктивні пластикові стовпці.

У Києві на вулиці Золотоворітській після критики паркування на велодоріжках встановили нові пластикові стовпці-делініатори, які відокремлюють велосипедні смуги від основної дороги. Тепер автомобілісти не зможуть паркувати автотранспорт на велосипедних смугах. 

Про це Tvoemisto.tv розповіла киянка Дарія Сипигіна, яка активно боролась з атохамами у березні та квітні. Стопці з'явились на днях – вони замінили з'ємні пластикові борти, які такі водії масово ігнорували.

«Після багатьох тижнів сізіфових зусиль ми виграли боротьбу проти порушників, які систематично масово незаконно паркувалися на велосмузі, зневажаючи велосипедистів і наражаючи їх і пішоходів на небезпеку. Цьому свавіллю настав кінець. Ця історія — хороше нагадування про те, що кожен може змінити стан речей навколо себе», – каже Дарія. 

Нагадаємо, цьогоріч у березні киянці своїми силами уже вдавалося очистити велосипедну доріжку по вулиці Золотоворітській в центрі Києва від незаконно припаркованих автівок. Втім домогтися безперешкодного та безпечного пересування вулицями для велосипедистів повністю не вийшло - водії продовжували паркуватися на велосмугах.

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА у відповідь на запит «Твого міста» від 2 травня розповіли, що на вулиці Золотоворітській вже встановлені «з'ємні конструктивні засоби відокремлення велосипедних смуг» – пластикові дорожні борти у смугу безпеки вздовж велосмуги та запевняли, що змінювати їх на інші не планують. Але вочевидь в  Дептранспорті вирішили змінити свою думку і встановити стовпці-делініатори, які більш ефективні.    

Ось так виглядали конструкції відокремлення велосмуг:

Таким чином, всупереч планам не замінювати делініатори, все ж нові з'явилися. Ініціаторка очищення вулиці від незаконно припаркованих автівок Дарія Сипигіна також опублікувала відповідні фото пластикових дорожніх бортів, які були  у березні (перше фото), та фото, як вулиця виглядає сьогодні (друге).

Додамо, у Департаменті транспорту також вважають, що паркування на велосмугах та велодоріжках не заборонене, через те, що це не прописано в ПДР. За паркування у таких місцях покарати важко - в законодавстві наразі відсутні правові підстави не тільки для тимчасового затримання транспортного засобу за його розміщення на велосипедній смузі, але і для накладення штрафу. Це ускладнює роботу 30-х інспекторів з паркування.  

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури підтримав законопроєкт 9092-3, який серед всього передбачає, зокрема, заборону муніципальним інспекторам з паркування евакуйовувати авто за суттєві порушення правил паркування на час воєнного стану. 

Фото: Дарія Сипигіна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!