Терміни впровадження е-квитка на Львівщині знову перенесли. Коли він може запрацювати

2217 0
Раніше повідомляли про повне впровадження безготівкової оплати до 1 жовтня 2023 року.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині знову перенесли терміни впровадження електронного квитка у транспорті області. Раніше йшлося про повне впровадження е-квитка до 1 жовтня, але наразі дату посунули орієнтовно до 1 квітня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

«Процес є непростим, він триває. Першочергове встановлення валідаторів в основній мережі транспортних засобів, яка скаладається із 750 автобусів, триває згідно з графіком. Наразі встановили 200 валідаторів. Це було непросто через різні фірми, малу кількість засобів у підприємств та різні напрямки курсування. Був також технічний момент, що заповільнив процес впровадження е-квитка. Наразі ключовою датою для встановлення максимальної кількості валідаторів є середина жовтня. Йдеться про 750 одиниць. Після цього відбудеться перший запуск безготівкової оплати банківською картою. Цей перший етап впровадять до кінця 2023 року», – пояснив Степан Рудницький.

Читайте також: Е-квиток на Львівщині. Коли запрацює безготівкова оплата на всіх обласних маршрутах

За його словами, наступний етап полягатиме у проведенні роботи з пільговими категоріями населення. З середини вересня у районах Львівської області планують розпочати роз'яснювальну та методичну роботу. Йдеться про формування відповідного бюджету 2024 року для відшкодування коштів за проїзд пільговиків та затвередження реєстру пільговиків. 

«Від початку 2024 року більшість пільговиків матимуть е-квитки та зможуть безкоштовно користуватися проїздом. До 1 квітня 2024 року ми ставимо вимогу перед громадами та інвесторами бути максимально готовими до повного впровадження е-квитка. Це не ключова дата, адже головне якість, а не швидкість. Але такою є мета наразі», – додав він.

Загалом у Львівській області є близько 1050 транспортних засобів. Проте є маршрути, де під час воєнного стану виїжджає менше транспортних засобів. Стабільно в мережі Львівської області курсують 750 одиниць.

Зазначимо, що у липні 2023 року представник компанії ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи», що займається впровадженням безготівкової оплати, Олексій Шуліка зазначав, що завершити впровадження е-квитка на території всієї області планують до 1 жовтня.

Нагадаємо, що на Львівщині вже запрацювали у тестовому режимі 22 валідатори у приміських автобусах Рава-Руського напрямку. Раніше у коментарі Tvoemisto.tv Юрій Бучко казав, що для запровадження е-квитка на приміські та міжміські перевезення потрібно близько 30 мільйонів гривень. Так оцінює інвестицію компанія-переможець ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи».

Читайте також: Як у Стрию впровадили е-квиток і до чого тут Львів

У Львівській ОВА акцентували на тому, що область стане першою, де в Україні впровадять е-квиток. Система мала би допомогти скласти облік пасажирів, визначити пасажиропотік у транспорті на Львівщині та надалі скорегувати кількість маршрутів за потреби. 

Tvoemisto.tv з'ясовувало, хто впроваджуватиме електронний квиток на Львівщині. Після цього матеріалу компанія-інвестор відповіла на імовірний зв'язок з російським бізнесом.

Додамо, що також у Львові з червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Також безготівкова оплата стала доступна на ще двох маршрутах – № 5А, № 62 та №39

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!