Тренер нацзбірної з боксу отримає звання почесного професора Львівського університету фізкультури

797 0
Дмитро Сосновський працює тренером з 1979 року. Підготував трьох заслужених майстрів спорту України.
фото: управління спорту лмр

фото: управління спорту лмр

Головному тренеру чоловічої національної збірної з боксу, заслуженому тренеру України Дмитру Сосновському присвоять звання Почесного професора ЛДУФК імені Івана Боберського, повідомляє офіційний сайт університету. Про це повідомили в управлінні спорту ЛМР.

Дмитро Сосновський працює тренером з 1979 року. Підготував трьох заслужених майстрів спорту України – срібного призера XXVII Олімпійських ігор (Сідней-2000) Андрія Котельника; чемпіона Європи (Ліверпуль-2008) Георгія Чигаєва; чемпіона ХХХ Олімпійських ігор (Лондон-2012), чемпіона світу (Баку-2011), чемпіона Європи (Ліверпуль-2008) Олександра Усика та шістьох майстрів спорту України міжнародного класу.

Читайте також: На Львівщині обрали нового очільника обласної федерації боксу

«Багаторічний і чинний головний тренер національної чоловічої збірної команди України з боксу (загалом понад 14 років). Саме період під його керуванням був найуспішнішим в історії українського боксу. «Синьо-жовта» боксерська дружина двічі ставала найкращою в Європі (2008, 2017), один раз – у світі (2011), а на трьох Олімпійських іграх підопічні Дмитра Сосновського виграли 7 медалей, в тому числі 5 на Олімпіаді-2012 в Лондоні», – йдеться в повідомленні.

У вівторок, 18-го квітня, о 13:00 в головному корпусі (аудиторія 312) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбудеться урочиста Вчена рада щодо присвоєння йому звання почесного професора. 

Для довідки

Дмитро Сосновський (народився 11-го квітня 1958 року) – випускник Львівського державного інституту фізичної культури (1980 р.), майстер спорту з боксу, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, кращий тренер світу 2011 року за версією Міжнародної асоціації аматорського боксу. Нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ, ІІ та І ступенів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!