Три тисячі вікон потребують заміни через ракетний удар по Львову

1325 0
Йдеться про 2400 пластикових і 600 деревʼяних вікон.
Фото: Євген Бойко

Фото: Євген Бойко

У Львові триває заміна вікон у помешканнях, що постраждали внаслідок ракетного удару по місту 6 липня. Загалом заміни потребують 3 тисячі вікон. Про це повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

За його словами, у пошкоджених помешканнях замінять 2400 пластикових і 600 деревʼяних вікон.

«Першу сотню нині вже замонтували завдяки віконній програмі GEM у партнерстві з HGBF. З усім решту теж не зволікатимемо - місто вже виділило 100 мільйонів гривень на відбудову зруйнованих і ушкоджених будинків», – зазначив він.

Додамо, що  члени виконкому погодили компенсацію вартості оренди мешканцям 4 із 17 будинків комплексу, які найбільше зруйновані. Сума виплат залежатиме від типу помешкання, у якому проживали постраждалі особи. Зокрема, мешканці однокімнатних квартир отримуватимуть 10 тисяч гривень компенсації, двокімнатних – 12 тисяч гривень, а трикімнатних – 15 тисяч гривень. 

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухівТут ми зібрали усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

Читайте також: Небайдужі львів'яни пропонують допомогу постраждалим від ракетного удару. Куди звертатися 

Також додамо, що комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення виділити 100 мільйонів грн на відновлення зруйнованих помешкань унаслідок ракетного удару. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!