Львів'янам, що постраждали від ракетного удару, щомісяця виплачуватимуть кошти на оренду житла

2206 0
Сума компенсації залежатиме від помешкання, у якому жили постраждалі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Мешканцям будинків, які зруйнувало ракетним ударом 6 липня, щомісяця виплачуватимуть матеріальну допомогу. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 14 липня, під час засідання виконкому Львівської міської ради.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, члени виконкому погодили компенсацію вартості оренди мешканцям 4 із 17 будинків комплексу, які найбільше зруйновані. Сума виплат залежатиме від типу помешкання, у якому проживали постраждалі особи. Зокрема, мешканці однокімнатних квартир отримуватимуть 10 тисяч гривень компенсації, двокімнатних – 12 тисяч гривень, а трикімнатних – 15 тисяч гривень. Постраждалим, які проживають у гуртожитках чи модульному містечку, також виплачуватимуть такі компенсації.

«Також погодили одноразову виплату у розмірі 8 тисяч гривень, як компенсацію за вибиті вхідні двері у квартири в 13 будинках (з 17-ти будинків), де було найбільше ураження. Решту ми робимо разом централізовано – ставимо десь дерев’яні, а десь пластикові вікна. Триває відбудова будинків», – сказав він.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Одноразова матеріальна допомога, зокрема, надається для часткового відшкодування витрат/оплати послуг за встановлення пошкоджених вхідних дверей до житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань. Кошти надаватимуть одному із представників домогосподарства, місцезнаходження якого визначено за адресами будинків, які зазнали ушкоджень чи руйнувань внаслідок ракетного удару. Йдеться про власників, співвласників, орендарів та ВПО, які зареєстровані за адресою. 

«Постраждалим мешканцям надаватимуть компенсацію в розмірі 8 тисяч гривень. Від середи в дворику працює виїзний ЦНАП, де люди мають змогу подавати заяви на відшкодування. Рішення виконкому дозволить запустити процес самих виплат», – пояснив Андрій Москаленко під час засідання виконкому. 

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухівТут ми зібрали усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

Читайте також: Небайдужі львів'яни пропонують допомогу постраждалим від ракетного удару. Куди звертатися 

Також додамо, що комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення виділити 100 мільйонів грн на відновлення зруйнованих помешкань унаслідок ракетного удару. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!