Цьогоріч туристи їдуть до Львова, аби відчути затишок та безпеку

1952 0
Попри складну ситуацію в країні, Львів залишається тим місцем, куди люди приїжджають відволіктися, відчути затишок та безпеку. Так, заселеність готелів середнього класу у місті навіть перевищує минулорічний показник, розповів керівник адміністрації міського голови Андрій Москаленко.
Фото: cheap-trip.eu

Фото: cheap-trip.eu

«У п’ятницю в нас відбувалася зустріч з представниками туристичного кластеру й маємо підсумки за всіма показниками, зокрема заселеністю. Більшість тих закладів, які мають до 12 номерів, є заселеними – близько 90%, що є дуже хорошим показником. Заселення в готелях середнього класу є навіть приблизно на 5% більше, ніж торік. Зменшилася лише кількість осіб, які заселяються в заклади преміум-класу», – розповів Андрій Москаленко, пише Galnet.

За його словами, до Львова «перекочувала» більшість конференцій, тут відбуваються великі матчі, заходи, які згуртовують людей, – це зовсім нова ніша.

«На «Арені Львів» відбудеться близько 15 поєдинків, зокрема 12 матчів «Шахтаря», 2 – збірної. Відповідно, в готелі заселяються цілі команди: гравці, тренери, персонал. Наприклад, один футбольний клуб, який базується в Донецьку, живе у Львові вже два з половиною тижня», – зауважив Андрій Москаленко.

Минулого року рівень заселення був пов’язаний із сезонністю, з фестивалями, тепер туристи їдуть тому, що хочуть тут передихнути у Львові. Більшість заходів, звичайно, переформатовано, вони вже не мають розважального характеру: їх або приурочено до збору коштів для військових, або вони мають духовну складову.

Крім того, чиновник назвав повідомлення про замінування, які останнім часом почастішали у Львові, свого роду викликом, коли зловмисники намагаються перенести ситуацію, яка є на сході, на всю Україну: «Нині такі реалії нашої держави, тому треба зберігати спокій, бути пильними, максимально виконувати свою роботу», – вважає він. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!