ЦВК відмовилась реєструвати Парасюка і ще 11-х кандидатів на Львівщині

6303 1
У переліку також радіоведучий Назарій Брезіцький, співак Лесик та депутатка ЛМР Анна Мармуляк.
Фото: novezakarpattya.com

Фото: novezakarpattya.com

ЦВК відмовила у реєстрації кандидатами в народні депутати 12-м охочим із Львівщини. Основні причини – неповні дані, порушення у сплаті застави та відсутність даних про проживання в Україні упродовж минулих 5-ти років. Про це повідомляє громадянська мережа Опора.

Найбільша кількість «відмовників» – у львівському 116-му окрузі, найменше – у 117-му, 119-му та 124-му.

Так, кандидатом у нардепи в 126-му окрузі хотів зареєструватись Олег Турко. Він – співак та музикант, відомий як Лесик. Відмову у ЦВК аргументували тим, що Олег Турко не вказав у автобіографії відомостей про громадянство та час проживання в Україні. Також він не вказав інші необхідні дані, зокрема, про освіту, роботу, місце проживання та про судимість.

Читайте також: Націоналіст, міський голова, активістка. Хто балотується на Сихові та Личакові

Радіоведучий Назарій Брезіцький хотів кандидувати як самовисуванець у 117-му окрузі. Та у поданій ним до ЦВК автобіографії не було відомостей про місце народження, громадянство, посаду та місце роботи.

Чинному нардепу від 122-го округу Володимирові Парасюку ЦВК відмовила через те, що заставу він вніс не сам, це зробив його помічник Андрій Фединяк. Володимир Парасюк каже, що неодноразово перепитав у ЦВК, чи все в порядку з його документами і отримав ствердну відповідь.

«Я їх подав і поїхав додому спілкуватися з виборцями. Випадково дізнався, що засідання відбулося, по мені прийняли таке рішення. Мене ніхто не повідомляв про засідання, мені ніхто не говорив про якусь помилку з квитанціями і так далі. Просто мій один документ не врахували. В мене з помічником є договір про те, що він може мене представляти в банках, в будь-яких установах», – цитує нардепа Опора.

Володимир Парасюк повідомив у Facebook, що розгляд його скарги запланований на 29 червня.

Заступнику начальника відділу е-урядування та документообігу ЛОР Миколі Лупію, який хотів кандидувати у 116-му окрузі, відмовили тому, що він забагато часу провів за кордоном. У постанові ЦВК зазначається, що у липні 2016 року він перетнув кордон і повернувся аж через 132 дні.

Законодавство говорить, що кандидат має безперервно проживати на території України впродовж останніх п’яти років, а разовий виїзд за кордон можливий у приватних справах  та не може перевищувати 90 днів, а в сумі за рік – 180 днів. Винятками є службові відрядження, навчання чи лікування.

Читайте також: Вони йдуть, ми обираємо. Усе про вибори, списки партій та можливі квоти

Також ЦВК не зареєструвала депутатку ЛМР від «Народного контролю» Анну Мармуляк. Причина – заставу за неї вніс чоловік. Окрім того, вона не вказала в автобіографії відомостей про громадянство із зазначенням часу проживання на території України та інші необхідні дані.

Поза кандидуванням залишились також «двійник» чинного нардепа від 125-го округу Андрія Лопушанського. Чоловік, якого також звуть Андрій Лопушанський, не надав ЦВК зобов’язання, що в разі обрання припинить діяльність, несумісну з мандатом.

Такі ж документи не подали Алла Хохла (116-й округ), яка не вказала і даних про час проживання в Україні, та член бродівського осередку партії «Сила людей» Назарій Островський (119-й округ).

Військовий, кіборг Андрій Гречанов (116-й округ), підприємці Ігор Магійович (125-й округ) та Євгеній Гірник (126-й округ) подали в автобіографіях неповні відомості, зокрема, не вказали дані про громадську роботу та роботу на виборних посадах, про громадянство і час проживання в Україні.

У 124-му окрузі нардепом не стане підприємець Юрій Брель, який сам не зміг внести заставу та попросив про це товариша.

Читайте також: Які ризики несуть вибори у Верховну Раду за старою виборчою системою: приклад Львова

В Опорі зазначають, що у разі відмови, її можна оскаржити в Шостому апеляційному адміністративному суді з подальшим правом на апеляційне оскарження до Верховного Суду. Але це проблемно зробити тим кандидатам, які подавали документи в останні дні їх прийому – 20 червня. Адже загалом розгляд таких справ може тривати протягом семи днів, але вже 26 червня ЦВК затвердила форму і текст бюлетенів для голосування.


Читайте також:
30 Червня, 2019 10:24
666 ... приходить час "антибіотика" ... і най парасюк тапер живе і чекає ... на "подяку" за отой лоу-кік в голову ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!