Київ

У Бородянці храм, де під час окупації була катівня, перейшов до ПЦУ

822 0
Віктор Талько – настоятель храму УПЦ МП у селищі Бородянка

Віктор Талько – настоятель храму УПЦ МП у селищі Бородянка

У селищі Бородянка Київської області парафія Храму Святого Архістратига Михаїла у неділю, 9 липня 2023 року, перейшла від УПЦ (МП) до ПЦУ. Про це повідомляє «5 канал».

Збори проходили на центральній площі, перед палацом культури.

«Якщо залишиться Московський патріархат, це глибоке коріння залишиться. І, навіть коли ми отримаємо перемогу, це п’ята колона, яка буде все робити для того щоби людей налаштовувати, щоб вони приймали «русскій мір» як свій особливий люблячий народ. І тому, поки ми не викоринемо Московський патріархат, не буде перемоги», – зазначив священик Дмитро Кошка, який представляє Православну церкву України.

Завадити проведенню зборів намагалася юристка УПЦ (МП). Жінка спробувала перешкодити проведенню голосування й наполягала на його нібито незаконності, але присутні на зборах її не послухали.

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо настоятеля храму Віктора Талька. Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!