У дронах українського виробництва буде штучний інтелект

530 0
За словами Єрмака, це ще один результат конференцій щодо спільного виробництва озброєнь, які відбувалися в Україні, а також у Вашингтоні минулого року.
ФОТО: ТГ АНДРІЯ ЄРМАКА

ФОТО: ТГ АНДРІЯ ЄРМАКА

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецької компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони. Це допоможе застосовувати технології штучного інтелекту в українських дронах. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Він зауважив, що цей меморандум має «конкретну мету» – підсилення українських оборонних технологій, впровадження ШІ в безпілотники українського виробництва. 

Читайте також: В Україні стартував збір майже на 300 млн грн на морські дрони

Helsing – це компанія, що розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. Вона є партнером німецького концерну Rheinmetall, а ще співпрацює з Міноборони Німеччини. В Україні компанія діє з 2022 року.

«Ми повинні бути на крок попереду в технологічній війні. І чітко розуміємо завдання, які стоять перед нами. ШІ у сучасній війні – це необхідність», – наголосив Єрмак.

За його словами, меморандум – це результат конференцій щодо спільного виробництва озброєнь, які відбувалися в Україні, а також у Вашингтоні минулого року. 

«Зараз активно працюємо з європейськими країнами, шукаємо партнерів, розробляємо та озброюємось. Попереду ще низка конференцій такого масштабу. Ми готуємо багато сюрпризів», – анонсував Єрмак. 

Нагадаємо, нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучитися до складання FPV-дронів удома. Чи справді можливо робити це якісно, де брати компоненти, скільки коштує «люта пташка» і кому її збувати, Tvoemisto.tv запитало львівських виробників ударних FPV-дронів, детальніше за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!