В Україні стартував збір майже на 300 млн грн на морські дрони Sea Baby

1390 0
Це перший збір на човни, завдяки яким СБУ вразила Кримський міст, а також девʼять російських суден.
Умовне фото

Умовне фото

У четвер, 22 лютого, в Україні стартував збір на 297,5 мільйонів гривень на 35 морських дронів Sea Baby від UNITED24. У перші кілька хвилин збору вже вдалося зібрати 6 млн гривень.Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

«Оголошуємо збір на 35 морських дронів. Фандрейзингова платформа UNITED24, Олег Гороховський та monobank, Сергій Стерненко й Ігор Лаченков збирають 297,5 мільйона гривень для СБУ на дрони Sea Baby. Зробіть свій хід донатом у морському бою», – йдеться у повідомленні.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby – розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кілограмів вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1 000 кілометрів.

«Кожна технологія може зробити прорив, який визначає хід війни. Долучайтеся до збору й допоможіть знищити кораблі, з яких росія обстрілює українські міста», – зазначив Федоров.

Вартість морського дрона Sea Baby – 8,5 млн грн. UNITED24, monobank, Стерненко та Лачен збирають на 35 таких дронів. За пожертву 8,5 млн грн учасники збору можуть дати назву безпілотному човну.

Серед усіх учасників збору розіграють 36 карток mono+avrora від постійного партнера UNITED24 – мережі мультимаркетів Аврора. Виграти 35 карток зі 100 000 грн на рахунку можна за внесок від 100 грн. А за пожертву від 1000 грн — 1 картку з 1 000 000 грн на рахунку. Зробити донат можна за посиланнямБільше дізнатися про проєкт можна на сайті.

Згодом він повідомив, що за перші 6 хвилин зібрали перший мільйон на Sea Baby. Станом на 10:20 вже зібрано понад 6 млн гривень.

Нагадаємо, атаку на Кримський міст 17 липня було здійснено СБУ за допомогою експериментального морського дрону Sea Baby. А вже в жовтні Україна завдала ударів морськими дронами по військових кораблях рф в Севастополі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!