Новий керівник ТРО очолював силовиків під час Майдану та в.о. голови ЛОР став учасником телешоу. Підсумки доби

716 0
Нині 12 лютого та 719 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Defence-ua

Фото: Defence-ua

Акцент дня: На фронті загинув пластун та син співзасновника Народного руху України. Чоловік пішов на фронт після початку повномасштабного вторгнення.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 100 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, відповідно 41 та 32. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 районах зосередження особового складу, 2 пунктах управління, 1 артилерійському засобу, 2 складах боєприпасів противника. Збито ворожу керовану авіаракету Х-59.

Уночі окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 17 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 14 ударних БпЛА.

Читайте також: Головне управління розвідки підтвердило використання Starlink російськими окупантами. Про це стало відомо з перехопленої розмови росіян.

Ключові події:

1. Новопризначений голова сил ТРО обіймав посаду керівника силовиків МВС під час розгону Майдану. «10 грудня 2013 року Плахута роздавав журналістам коментарі після того, як силовики вночі зачистили урядовий квартал від барикад і блокпостів. Він тоді зазначав, що під час зачистки постраждали двоє беркутівців», – зазначають у Центрі протидії корупції.

Читайте також: Де у Львові можна навчитися керувати дронами. Деталі. Для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни воно безкоштовне;

2. Нині польські фермери планують заблокувати ще два пункти перетину кордону. В «Устилуг» та «Угринів» такі дії розпочнуться орієнтовно десь о 10:00.

Читайте також: Президентка Угорщини подала у відставку після скандалу. Йдеться про скандал із помилуванням чоловіка, який покривав сексуальне насильство над дітьми;

3. До Львова курсуватиме поїзд з новими вагонами. Укрзалізниця» призначає додаткові рейсів між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом.

Читайте також: У «Дії» з’явилась можливість поскаржитись на зачинені укриття. Місцева влада має відреагувати на таке повідомлення і розв’язати проблему.

Та: За минулий рік у львівській громаді демонтували майже 2 тисячі незаконних вивісок. Найбільше їх було у центральній частині міста, а також у Винниках і в Брюховичах;

4. Виконувач обов’язків керівника Львівської облради став учасником кулінарного телешоу. Він приготував яворівський пиріг та додав, що гордиться тим, що був членом робочої групи, яка працювала над внесенням цієї страви до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: У Львові планують провести фестиваль дитячих театрів. Він має стати майданчиком для презентації і розвитку дитячих талантів, а також місцем, де дитина зможе ближче пізнати театральне мистецтво;

5. Спортсмен зі Львівщини здобув «бронзу» на Кубку націй з санного спорту. Змагання відбувалися в німецькому Обергофі.

Читайте також: Січень 2023 року став найтеплішим за всю історію спостережень. Він побив рекорд, який зафіксували у січні 2020 року.

До речі, нині на Львівщині очікують місцями помірний дощ, температура 11 – 15° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!