У горах Словаччини трагічно загинула львів’янка

20488 0
Дівчина зірвалася з висоти 400 метрів.
Фото зі сторінки Олени Лозинської

Фото зі сторінки Олени Лозинської

У горах Високі Татри у Словаччині трагічно загинула львів’янка Олена Лозинська. Дівчина послизнулася. Про це повідомили на Facebook-сторінці Книги пам’яті померлих за кордоном українців.

Читайте також: Гайда на лижі. Послуги та ціни на найпопулярніші гірськолижні курорти

«Наша 29-річна землячка зі Львова загинула 15 січня 2022 року в горах Високі Татри в Словаччині. Трагічний випадок, Олена послизнулась. Рідні згадують її як чудову, світлу й добру дівчину, яка дуже любила гори», – йдеться у повідомленні.

Як уточнили Tvoemisto.tv Книзі пам’яті померлих за кордоном українців, загибла була у словацьких Татрах на відпочинку.

У словацьких ЗМІ повідомили, що під час сходження на гору дівчина зірвалася з висоти 400 метрів у Малій Студеній долині. Відразу після падіння її почали реанімувати випадкові туристи, згодом прибули рятувальники, однак вони вже не змогли допомогти львів'янці. 

Нагадаємо, під час сходження на Говерлу загинула туристка, ще двоє травмувалися. 

Як правильно ходити в гори взимку

Гіди наголошують, що підготовка до мандрівки у зимові гори має бути на рівень вищою, аніж в іншу пору року. Так само треба мати відповідне спорядження, яке перед тим варто випробувати під час ближніх походів. Серед спорядження слід звернути увагу на взуття, термобілизну та одяг загалом. У нагоді стануть снігоступи, які допомагають пересуватися у горах, якщо снігу – по пояс. Крім того, не забувайте про аптечку, їжу та воду. Детальніше про те, як безпечно ходити в гори, тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!