Київ

Киянам компенсуватимуть поїздки з пересадками між закритими станціями метро

530 0
Система повернення поїздок запрацює 18 грудня.
фото умовне

фото умовне

Київрада у четвер, 14 грудня, ухвалила рішення про те, щоб пасажири метро не переплачували за вимушену пересадку на наземний транспорт на станції «Либідська». Це сталося за ініціативи міського голови Києва Віталія Кличка. Мер повідомив про це у своєму Телеграм-каналі. 

«Кияни отримуватимуть компенсацію поїздок за пересадку на автобуси та тролейбуси через закриті 6 станцій «синьої» гілки метро. Маршрут з Теремків до будь-якої іншої станції метро, як і раніше коштуватиме 8 грн. При цьому під час поїздки потрібно буде провалідувати транспортну карту на кожній пересадці. Але вночі зайві поїздки будуть повертатися на картку. Тому пасажир, проїхавши наземним транспортом та метро платитиме тільки за одну поїздку», – розповів Віталій Кличко. 

Система повернення поїздок запрацює в понеділок, 18 грудня. Деталі, як це діятиме, Київ Цифровий повідомить 15 грудня.

Нагадємо, у зв'язку з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбувається між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців. На час ремонту між станціями запустили маршрути наземного транспорту. 11 грудня, на вулиці Васильківській запустили виділену смугу для громадського транспорту. У зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування.Зокрема, у столиці запрацював «човниковий» рух поїздів між станціями метро «Теремки»-«Деміївська».  

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!