Київ

У Києві переглянуть вартість нового пересадкового квитка, який діятиме протягом 90 хвилин

1103 0
Департамент транспорту КМДА не планує залишати таку ж вартість на пересадковий квиток, як і на одноразовий.
Ілюстративне Фото з відкритих джерел

Ілюстративне Фото з відкритих джерел

У зв'язку із запровадженням нового пересадкового квитка у громадському транспорті Києва, який схвалила комісія Київради, у Департаменті транспорту КМДА обговорюватимуть його вартість. 

Попри те, що автор петиції Ілля Сигачов скаржиться, що "Київпастранс" не може надавати свої послуги якісно та з оптимальними часовими інтервалами, він пропонує залишити вартість пересадкового квитка на громадський транспорт, який буде діяти протягом 90 хвилин, такою ж, як і одноразова поїздка – 8 гривень.

Натомість у КМДА не погоджуються з такою пропозицією та планують переглянути вартість пересадкового квитка:  

«Вважаємо, що з метою реалізації петиції необхідно переглянути вартість такого квитка з одночасним коригуванням розпорядження виконавчого органу Київської міської ради», – йдеться у відповіді на петицію.

Читайте також: петиція про надання охоронного статусу автобусному парку №7 набрала необхідну кількість підписів

Окрім цього, для реалізації вимог петиції необхідно буде внести зміни до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради від 05.03.2020 № 399 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху». Зокрема, доповнюватимуть його такими видами електронного квитка як:

 – разовий квиток на визначену тривалість поїздки на одному або декількох видах міського пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі руху;

 – проїзний квиток на визначену тривалість поїздки та визначену кількість поїздок на одному або декількох видах міського пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі руху.

Додамо, що в більшості міст Європи та декількох містах України така система вже діє. Наприклад, у Львові можна пересідати протягом 90 хвилин (діє лише на електротранспорт), а в Чернігові – протягом 30.

Як повідомлялося раніше, проїзний квиток у транспорті Києва став одним із найдорожчих у світі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!