У Києві штрафують за невчасно прибраний сніг. Які результати перевірок

594 0
У період снігопаду тривали посилені перевірки.
Фото умовне

Фото умовне

У столиці за останні два тижні інспектори благоустрою вручили понад 4 тисячі приписів за несвоєчасно прибраний сніг балансоутримувачам та іншим відповідальним особам. За цей же період складено 393 протоколи за порушення вимог благоустрою в частині прибирання території від снігу. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації. 

«Насамперед йдеться про шляхи до зупинок громадського транспорту, зокрема метрополітену, який є не лише засобом пересування, а й укриттям під час повітряної тривоги. Підхід простий і справедливий для всіх – відповідальний за стан території несе персональну відповідальність за прибирання, адже мова йде про ризик травмування людей. І тут немає різниці, приватна це власність чи на балансі комунальних підприємств, маємо забезпечити порядок», – підкреслив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Додамо, що згідно з Правилами благоустрою міста Києва штраф за неприбрану ділянку становить для фізичних осіб від 340 до 1 360 грн, для посадових осіб та підприємців – від 850 до 1 700 грн.

Нагадаємо, проти ожеледиці в парках і скверах Києва використовуватимуть гранітну крихту та бішофіт замість технічної солі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!