Київ

У Києві відремонтували 3 житлових будинки, які були найбільш пошкоджені російськими обстрілами

920 0
З 17 найбільш пошкоджених російськими обстрілами житлових будинків торік відновили 11, цього року – три.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Подільському районі відремонтували ще три житлових будинки з найбільш пошкоджених російськими обстрілами.  Також продовжується відновлення двох багатоповерхівок у Шевченківському районі. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко, який перевірив стан будинків після відбудови.

Відтак відновлювальні роботи завершили у будинку на проспекті Свободи та двох будинках на вулиці Межовій у Подільському районі завершені.

Будинки були пошкоджені у березні минулого року, у результаті ракетного обстрілу одна з них вибухнула за кілька метрів від будівель. Унаслідок цього вибуховою хвилею та уламками вибило вікна та дверні балконні блоки, вхідні двері до під’їздів. Також були зруйновані системи внутрішніх комунікацій, конструкції даху та покрівля.

Наразі будинки вже повністю відновили, також будівельники утеплили фасад, у більшості квартир був зроблений аварійний ремонт.

Читайте також: Комунальники розібрали аварійні конструкції будинку у Святошинському районі

Також у Києві триває відновлення двох багатоповерхівок на вулиці Глибочицькій у Шевченківському районі, в один з них російська ракета влучила навесні минулого року, у сусідній – влітку.

«Роботи там масштабні, бо були значні руйнування. Будівельники на цих об’єктах посилено працюють, щоб завершити відновлювальні роботи до середини липня цього року», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, відновлення 17 найбільш пошкоджених російськими обстрілами житлових будинків розпочали на початку літа минулого року. Це, зокрема, будинки в Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах столиці. Минулого року відновили 11 будинків, цього року – ще три.

Читайте також: у столичній гімназії вибуховою хвилею винесло усі вікна з потрійними склопакетами

Також днями до ушкоджених додалася ще одна багатоповерхівка в Святошинському районі, куди влучили уламки російського дрона. Цей будинок місто пообіцяло відновити оперативно. Наразі там вже розібрали аварійні конструкції.

Загалом у Києві ракетними обстрілами пошкоджені майже 700 будівель – інфраструктурних, соціальних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню.

На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету понад 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів виділив уряд.

 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!