Київ

У Києві вимагають знести пам'ятник Павлу Корчагіну, що пропагував боротьбу за встановлення радянської влади в Україні

1243 0
Скульптура досі стоїть біля центрального входу в Київський електромеханічний фаховий коледж.

У Києві вимагають демонтувати пам'ятник головному герою роману Миколи Островського «Як гартувалася сталь» Павлу Корчагіну. Днями на ньому з'явився напис-нагадування, що в Києві не місце скульптурам окупантів. Про це йдеться в Instagram-дописі спільноти Солом'янського району.

Скульптуру герою Миколи Островського «Як гартувалася сталь», що пропагував боротьбу за встановлення радянської влади в Україні, дотепер стоїть біля головного входу в Київський електромеханічний фаховий коледж (проспект Повітрянофлотський, 35). Пам'ятник був встановлений у 1978 році. 

Зовсім поруч, у сквері на Солом’янській площі був встановлений пам’ятник Миколі Островському, втім його у 2016 році в рамках декомунізації демонтували, від монумента залишився лише постамент.

Tvoemisto.tv звернулося з запитом до КМДА з проханням пояснити, чому пам'ятник Корчагіну досі не декомунізували.
 

Довідка. Павло Корчагін – головний герой роману Миколи Островського «Як гартувалася сталь» (1932), у творі є прототипом автора, який був учасником встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом та ідеями за незалежність України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!