Київ

У лікарні на Київщині «наварили» 1,5 млн грн на закупівлі апаратів ШВЛ, - БЕБ

736 0
Загальна сума закупівлі склала 6,6 млн гривень.

Посадовицю однієї із міських лікарень Київщини  підозрюють у закупівлі 6 апаратів штучної вентиляції легень за цінами завищеними у декілька разів. Про це повідомляє БЕБ.

Зазначається, що розслідування розпочали на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями Бюро.

«Згодом детективи встановили, що впродовж серпня-вересня 2022 року посадова особа однієї із міських лікарень Київщини організувала закупівлю обладнання для анестезії та реанімації. Для цих відділень придбали 6 апаратів ШВЛ за цінами завищеними у декілька разів», — йдеться у повідомленні.

Загальна сума закупівлі склала 6,6 млн гривень.

«За підрахунками аналітиків, сума завданих збитків склала майже 1,5 млн гривень, що також підтверджується відповідними висновками експертів», — розповіли у Бюро економічної безпеки.

У Київській обласній прокуратурі додали, що під час закупівлі 6 апаратів штучної вентиляції легень для потреб лікарні, посадовиця не дослідила ринкову вартість медичного обладнання перед проведенням публічних закупівель, внаслідок чого його придбали за цінами вище ринкових.

«Через службову недбалість фахівця комунальний заклад охорони здоров’я зайво сплатив продавцеві понад 1,4 млн грн бюджетних коштів», — йдеться у повідомленні.

Імені посадової особи у правоохоронних органах, традиційно, не розголошують, поки ведеться слідство. Не вказується і про яку саме лікарню в області йдеться.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!