У Львівській ОВА повідомили, чому в області руйнуються дороги

3655 0
У області в ході інспектування доріг зафіксували неодноразові порушення.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині ремонтують та влаштовують нове асфальтобетонне покриття на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення. Втім, як повідомляє Львівська ОВА, дорога руйнується через великогабаритних перевізників, які порушують українське законодавство. У області в ході інспектування доріг зафіксували неодноразові порушення.

«Раніше у соцмережах обговорювали те, що на щойно відремонтованих дорогах місцевого значення, а саме Червоноград – Перетоки та Красне – Чемеринці, помітили деякі дефекти. Ця ситуація набула широкого розголосу, а весь негатив спрямували на підрядні організації, які нібито використовують неякісні матеріали в ремонті доріг чи не дотримуються встановленої технології виконання робіт.

Читайте також: У Львові на ремонт доріг та тротуарів передбачили понад 157 млн грн 

У ході інспектування доріг представники департаменту зафіксували, що основною причиною зазначених руйнувань був незаконний і неконтрольований рух великогабаритних транспортних засобів, які попри встановлені заборонні дорожні знаки щоденно проїжджають цими дорогами з явним перевищенням габаритно-вагових норм», – пояснює директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Департамент скерував низку звернень до Відділу державного нагляду у Львівській області щодо вжиття необхідних заходів стосовно систематичного порушення великогабаритними транспортними засобами правил дорожнього руху.

Як повідомляє Відділ, вони неодноразово організовували перевірки дотримання габаритно-вагових параметрів вантажних транспортних засобів на дорогах Львівщини.  Наприклад, упродовж 1-2 серпня, у результаті інспектування також зафіксували факти порушень, у зв’язку із чим щодо перевізників склали акти проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт. Найближчим часом буде вирішено питання щодо притягнення їх до відповідальності.

Читайте також: На Львівщині планують побудувати платні дороги

Слід зазначити, попри встановлені дорожні знаки на автомобільних дорогах загального користування деякі водії та перевізники великовагового транспорту і надалі порушують правила проїзду автодорогами при високих температурних показниках повітря.

«Вкотре звертаємося до водіїв, в цей нелегкий для нашої країни час бути свідомими громадянами і виконувати вимоги Правил дорожнього руху в частині дотримання вагових параметрів», – наголосили в департаменті дорожнього господарства Львівської ОВА.

Нагадаємо, на Львівщині розпочали ремонт на відтинку дороги, яка сполучає Дрогобич та населені пункти територіальної громади – Старе Село, Залужани, Снятинку. Загалом капітальний ремонт 1,8 км автошляху обійдеться у 13 млн грн. Із них з міського бюджету – 3 млн грн, 10 млн грн – кошти обласного бюджету. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!