У львівських лікарнях суттєво зменшилася кількість дітей із Covid-19

1534 0
Коронавірус у дітей протікає легше, не так часто як раніше виникають пневмонії.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

У двох львівських лікарнях, які приймають і лікують діток із коронавірусною інфекцією, поменшало хворих на Covid-19. Так, станом на ранок сьогодні, 10 лютого, у Львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ лікують 44 дитини із підтвердженим діагнозом, а у міській дитячій лікарні на Орлика – 71. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили в обох медзакладах.

У лікарні ОХМАТДИТ відзначають, що за тиждень кількість хворих у них не перевищувала 60-70 дітей, хоча в останні дні січня тут лікували й по 120 дітей із підтвердженими ПЛР-тестами.

Читайте також: У львівських лікарнях перебуває близько 150 дітей із підтвердженим Сovid-19

За словами медиків, стан дітей не є критичний – ніхто не перебуває ні на ШВЛ, ні на ЕКМО. Загалом коронавірус у дітей протікає легше, не так часто виникають пневмонії, як це було раніше, а переважають трахеїти, ларингіти, які легше лікується і не потребують дихальної підтримки. Так, тривалість лікування дітей скоротилася.

У дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика у Львові станом на ранок перебуває 71 дитина, з них коронавірус підтвердили у 69. У реанімації лежить чотири дитини.

Читайте також: У лютому в Україні прогнозують 59 тисяч хворих на коронавірус щодня

Нагадаємо, через велику кількість хворих на коронавірус дітей спочатку Covid-зону розширили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ (до 150 ліжок), а згодом ліжкомісця збільшили у Covid-зоні міської дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика (від 100 до 150). 

Про те, що варто знати про коронавірус у дітей, чим він небезпечний і як не допустити ускладнення та госпіталізації, читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!