У лютому в Україні прогнозують 59 тисяч хворих на коронавірус щодня

2241 0
Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, припадуть орієнтовно на 20-25 лютого.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 000 людей може хворіти на коронавірус щоденно. Сумарно – близько 1 млн українців за лютий може захворіти. Про це в інтерв’ю Ліга.нет повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, називаючи це ще доволі оптимістичними прогнозами.

«За досвідом європейських або інших країн світу спостерігається, що умовно хвиля «Омікрону» наростає впродовж одного-півтора тижня максимум, і спадає теж доволі швидко», – каже він.

Читайте також: Які фактори підвищують ризик виникнення тромбозів і до чого тут вакцинація. Пояснення

Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, припадуть орієнтовно на 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидкою буде саме ця хвиля і в яких регіонах – поки що рано казати. Водночас за американськими прогнозами, які роблять для України, пікові показники захворюваності очікують також приблизно на середину лютого і доволі швидке спадання до 1 квітня. 

Під час хвилі «Омікрону» планують застосовувати такі ж обмеження, як і раніше. Єдине, за його словами, стимулюватимуть місцеві органи влади активніше застосовувати вимоги помаранчевої зони, оскільки вона є попереджувальною.

«На жаль, ми бачимо, що області доволі пасивно на неї реагують. Тобто вони побачили себе у помаранчевій зоні і просто очікують, поки опиняться в червоній. Головна відмінність червоної та жовтої зони карантину – у вимозі до Covid-сертифікатів про вакцинацію, які дозволяють уникнути обмежень. У червоній зоні потрібні дві дози щеплення, у жовтій – достатньо однієї», – додає Ігор Кузін.

Читайте також: Не знаю, як достукатись до людей, або Нам знову потрібен карантин

Нагадаємо, через спалах коронавірусу на Прикарпатті вводять локдаун. Львівщина наразі на другому місці за захворюваністю серед областей. Через збільшення кількості хворих із коронавірусом область переходить у помаранчеву зону карантину. Наступного тижня Львів може перейти вже і до червоної зони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!