Біля Глинянської брами у Львові почали облаштовувати новий простір із фонтаном

4392 0
Також відремонтують сходи у підземний перехід та змінять покриття.

У Львові біля Глинянської брами, що веде до Бернардинського комплексу, облаштують новий громадський простір із містком через фонтан. Про це під час брифігну повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Фото дня. У Львові почали ремонт моста в Глинянській брамі

«Ремонт відбуватиметься у три етапи. Загалом завершити його мають до літа наступного року, якщо це дозволять погодні умови. Вартість нового простору становить 10,5 млн гривень», – каже він.

За проєктом, тут облаштують підпірні стінки з лавками, відремонтують сходи, що ведуть у підземний перехід та замінять покриття плитки на тротуарах.

Також на території нового простору має з’явитися потічок та місток, а ще тут висадять дерева і клумби, встановлять дерев’яні лавочки вздовж стін оборонного муру та зовнішнє освітлення.

Роботи виконуватимуть за кошти міського бюджету. Роботи виконує ПП «Термобуд-Київ».

Читайте також: Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!