У Львові лікують дівчинку з Бахмута, якій пошкодили хребет уламки ракети

631 0
Дівчинка зазнала мінно-вибухової травми.
скриншот з відео

скриншот з відео

Лікарі у Львові ставлять на ноги дівчинку із Бахмута, яка зазнала мінно-вибухової травми. У неї ураження хребта уламками ракети. Дівчинка починає самостійно стояти, повзати та робить перші самостійні кроки. Про це повідомили у пресслужбі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. 

«Коли ми починали реабілітацію, Ліза могла лише лежати та сидіти з підтримкою. Спершу ми навчали її стояти з допомогою вертикалізатора. Потім працювали над сидінням і рачкуванням. Іноді через сльози, але у реабілітації дітей це є досить часто через відсутність мотивації», -– згадала перші заняття з дівчинкою фізична терапевтка Галина Щукіна,.

Читайте також: У Львові вперше пересадили шкіру дитині від посмертного донора

З дівчинкою працювала мультидисциплінарна команда Центру: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та їх асистенти, невролог, рефлексотерапевт, педіатр. Кажуть, допомагає великий досвід роботи з дітьми з неврологічними порушеннями.

«Ліза змінилась насамперед емоційно. Вона охоче йде до нас на заняття, бо довіряє нам. Тому ми маємо такі хороші результати. Заняттями нам вдалось укріпити усі групи м’язів дівчинки. Вона зараз може стояти з допоміжними засобами, починає самостійно повзати, пересувається у спеціальних ходунках або зі сторонньою підтримкою», – розповів фізичний терапевт Віталій Гречка. 

Нагадаємо, львівські хірурги прооперували юну волонтерку і доньку захисника за допомогою робота Da Vinci. Їй видалили кісти у селезінці. 

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!