У Львові на місяць перекрили прохід біля Бернардинського дворика

1850 0
До 24 серпня перекриють прохід через дерев’яний місток в напрямку до підземного переходу на площу Митну.
Візуалізація: Ольга Криворучко

Візуалізація: Ольга Криворучко

У Львові відновили ремонт території між вулицею Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів. Тут до 24 серпня перекриють прохід через дерев’яний місток в напрямку до підземного переходу.

Як повідомляють в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, на цьому просторі запланували замінити інженерні мережі каналізації і водопостачання, прокласти нові мережі освітлення, а на місці старої недіючої чаші облаштувати штучну водойму.

Читайте також: Фото дня. У Львові почали ремонт моста в Глинянській брамі

Також тут планують пандус для маломобільних груп, замощення простору та висадку зелених насаджень, ремонт сходів в підземний перехід і пішохідного містка.

Призупинили роботи на території у 2020 році через те, що коригували проєктно-кошторисну документацію, оскільки виявили додаткові роботи після демонтажу низки елементів на ділянці.

«Підрядник на об’єкті працює вже кілька тижнів, та активні роботи розпочинаються сьогодні. Відповідно, буде перекрито прохід дерев’яним мостиком від Бернардинського подвір’я, щоб мати змогу розпочати роботи з відновлення сходів, які ведуть до підземного переходу, та відновити несучу здатність містка», – йдеться в повідомленні.

Завершити роботи мають до кінця весни 2022 року.

Читайте також: Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

Додамо, загальна вартість об’єкта – 13,3 млн грн. На цей рік у бюджеті передбачили 6,9 млн грн. Роботи будуть проводити поетапно. Угода укладена на два роки, тобто завершення має бути до кінця весни 2022 року.

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. Роботи виконує ПП «Термобуд-Київ».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!