У Львові на Миколайчука з'явився вуличний кінотеатр. Відео

2341 0
Кінотеатри просто неба стають доброю традицією українських міст, адже це ідеальне місце для відпочинку і проведення якісного дозвілля.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Шевченківському районі міста, на вулиці Миколайчука, неподалік школи з'явився вуличний кінотеатр. Це стало можливим завдяки ініціативним мешканцям цього району, чий проєкт про такий кінотеатр просто неба переміг на Громадському бюджеті 2020 року. 

Один з ініціаторів проекту Роман Іванців розповідає, що у 2014 році міська рада хотіла віддати цей схил під забудову. Але мешканці вирішили, що цей схил можна використати в інтересах громади.

«Коли минулого року я був у Тернополі на святкуванні Дня Незалежності, я побачив у них на столі отакий екран, високий, великий. Тоді виникла ця ідея, хоча бажання зробити такий кінотеатр у громаді був вже давно, щоб спільно збиратися для переглядів фільмів», – каже Роман Іванців.

Місце біля школи обрали з просвітницькою метою. Почали із документальних фільмів про Україну, про цікаві туристичні місця України. Також вже протраслювали футбол. 

Мешканці хочуть тут показувати фільми про Симона Петлюру, Андрія Шептицького, Романа Шухевича, про Героїв Крут.

Співавтор проєкту Олег Пижів каже, що на реалізацію вуличного кінотеатру із бюджету виділили 600 тисяч гривень. За його словами, за ці кошти купили проектор, звукове обладнання, колонки, екран і дрібний розхідний матеріал.

Саме обладнання, з мікрофонами та передавачами, коштує 470 тисяч гривень. Його закупили в американського постачальника. Решту коштів мешканці використають на встановлення камер відеоспостереження у районі.

Вуличний кінотеатр монтується за 20 хвилин. Сам він водонепроникний.

Начальник відділу розвитку мікрогромад і громадських ініціатив департаменту міської агломерації Львівської міської ради Орест Файфурка каже, що кожного року на Громадський бюджет подають понад 200 проектів, 2/3 з них – це малі проекти. Серед малих проєктів найбільша конкуренція саме у Шевченківському районі.

За словами Олега Пижіва, вуличний кінотеатр розрахований на 500 людей.

Нагадаємо, що у Львові тривав прийом заявок на Громадський бюджет. Подача проєктів тривала до 15 вересня.

Проект Тvoemisto.tv «Зроблено разом. Як Громадский Бюджет сприяє розвитку громади» здійснено за підтримки Львівської міської ради в межах програми соціально-культурних проектів «Творимо місто разом».

Юлія Данилюк

Фото і відео Дар'ї Кучер

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!