У Львові на вулиці Франка встановили делініатори і острівець безпеки

5398 0
Делініатори встановили на ділянці від вулиці Скельної до площі Франка.
Фото:Зручне місто

Фото:Зручне місто

На вулиці Івана Франка у Львові встановили додаткові делініатори та острівець безпеки. Минулого тижня розмежовувачі змонтували на ділянці від вулиці Скельної до площі Франка, де водії приватного транспорту часто блокують проїзд громадського транспорту. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін.

«Делініатори обмежують можливість заїзду на смугу громадського транспорту. Минулого тижня закінчили їх встановлення, вже маємо перші відгуки – трамваї почали їхати швидше. Там смуга громадського транспорту була, але водії на неї не реагували», – каже він.

Читайте також: У Львові планують розширити частину вулиці Стрийської, добудувавши третю смугу

Утім деяких водіїв таке рішення обурило. У Фейсбуку спільноти «Зручне місто» львів'яни пишуть, що делініатори проблем із заторами на вулиці Франка не вирішать, а, навпаки, лише посилить затори. 

Також поблизу площі Івана Франка встановили острівець безпеки.

«Цей острівець виконаний з гумових блоків. Він покращує безпеку для пішоходів, також зменшує конфліктні ситуації для водіїв. На вулиці Франка є дві смуги руху, а на самій площі – одна, дві смуги вливаються в одну, є конфлікт, часто виникають затори. Цей острівець розділяє трафік», – говорить Володимир Харчихін.

Він додав, що після реконструкції на цій ділянці планують облаштувати повноцінний острівець безпеки.

Додамо, що цією вулицею курсують трамвай №3, №8 і №9. 

Читайте також: На площу Франка чекає масштабна реконструкція. Що зміниться

Нагадаємо, у 2019 році на площі Франка встановили гумові делініатори. Стовпці запобігають блокуванню руху на перехресті, які відбуваються через порушення правил дорожнього руху. У Львові цього року планували розпочати масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Детальніше про те, як зміниться площа, читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!