На Сихові будують велодоріжку з двостороннім рухом. Фото

2712 0
На вулиці Сихівській буде велодоріжка з двостороннім трафіком.
фото: lviv.com

фото: lviv.com

Як розповів радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід, на вулиці Сихівській буде зроблено велодоріжки, хідники, лавочки та зупинка громадського транспорту. Зараз роботи тривають на вулиці Сихівській від вул. Кавалерідзе до пр. Червоної Калини. Орієнтовна вартість робіт  3 млн. 200 тис. грн, повідомляє прес-служба ЛМР.

За словами голови Сихівської РА Ірини Маруняк, роботи, які зараз проводяться, завершать до червня. Однак, це частина великого проекту, на який потрібно 10 мільйонів гривень: «Хочемо зробити вулицю Сихівську взірцевою – щоб повністю від пр. Червоної Калини до вул. Зеленої все було зроблене».

Читайте також: У Львові відкриють з’їзд із Сихівського моста на вулицю Хуторівку. Фото

Як повідомив Олег Шмід, у 2017-му році буде завершено розпочате торік будівництво велодоріжки до Брюхович; буде виконано більшу частину робіт в рамках проекту будівництва велодоріжки на вулиці Городоцькій, від вул. Ряшівської до вулиці Чернівецької. Також завершать будівництво велодоріжки на частині вулиці Богданівської (від вул. Пластової до вул. Золочівської).

З великих велопроектів заплановано у 2017 році розпочати будівництво велодоріжок на вулиці Княгині Ольги і продовжити прокладати велодоріжку на проспекті Чорновола, від вулиці Липинського до вулиці Варшавської. Цей веломаршрут проляже в напрямку північних мікрорайонів Львова по вул. Варшавській та вул. Замарстинівській, з’єднавшись із вул. Івана Мазепи. Також великі ділянки велодоріжок будуть збудовані на вулиці Богдана Хмельницького.

Заплановано виготовлення проектно-кошторисної документації на проект велодоріжки зі Львова до Винників, реконструкції вулиці Степана Бандери, будівництва нової вулиці з мікрорайону Левандівка в мікрорайон Рясне, реконструкції вул. Федьковича. 

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери

У рамках проекту Громадського бюджету, який переміг на торішньому відборі, буде нанесено дорожню розмітку на всі велодоріжки, де бракує такого маркування.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!