У Львові обіцяють очистити понад 8 тисяч дощоприймачів

388 0
Завершити усі роботи планують до кінця травня.
Фото: tautasinfo.lv

Фото: tautasinfo.lv

Із початку березня у Львові розпочали очищення дощоприймачів. Комунальні служби проводять промивку зливної мережі, а у разі виявлення заломлення труб - проводять ремонт і заміну аварійних ділянок. Про це повідомив  в.о. начальника управління інженерного господарства ЛМР Іван Матківський.

Загалом на території Львова разом з приєднаними громадами є понад 8 тисяч дощоприймачів. Найбільше з них у Сихівському та Шевченківському районах. Однак, найскладнішим та таким, що вимагає більше часу, є очищення дощоприймачів у Галицькому районі, оскільки тут на дощоприймачах стоять гідрозатвори.

Завершити усі роботи планують до кінця травня.

«Для чого проводимо ці роботи? До прикладу, після зими у дощоприймачах осідає піскосуміш, яку використовували для посипання доріг від ожеледиці. Відтак, дощоприймач забивається, а частина піску може навіть потрапити у каналізаційну мережу і замулити її. Також у дощоприймачах осідає різне сміття, сухе листя, накопичується болото. Як наслідок, дощоприймач перестає належно працювати і не може приймати дощову воду і можуть виникати підтоплення. Тому, очищення дощоприймачів – це хоч і рутинна щорічна робота, але вона дуже важлива і обов’язково мусить бути проведена», – зазначив Іван Матківський.

Читайте також: У Львові покращують доступність на площі Ринок. Що відомо

Нагадаємо, що на вулиці Словацького ліквідовують просідання бруківки і мозаїки площею 45 м2 на ділянці між вул. Крушельницької і вул. Дорошенка. На час робіт на цій ділянці може бути ускладнений рух для транспортних засобів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!