У Львові переселенців поселять у колишній оздоровчо-лікувальний заклад

4599 0
Загалом у триповерхову будівлю планують поселити 120 ВПО.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Внутрішньо переміщених осіб, які через війну переїхали до Львова, поселять у колишній оздоровчо-лікувальний заклад, що на вул. Замарстинівській. Крім проживання, люди тут зможуть отримати медичний супровід і догляд. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Всього 7% українців не планують повертатися з-за кордону. Опитування

На території знаходиться кілька приміщень, але для проживання внутрішньо переміщених осіб розглядають найбільшу будівлю – триповерховий будинок, у якому зможуть комфортно проживати приблизно 120 осіб. Усі мережі – вода, газ, світло – проведені до приміщень, їх залишилось лише підключити. А також провести ремонти у самому будинку.

Як зазначив в.о. генерального директора Другого ТМО у Львові, за яким закріплене приміщення, Андрій Миськів, насамперед, сюди селитимуть ті сім'ї, які потребують допомоги в інклюзії.

Читайте також: У Львові розпочав роботу Центр допомоги врятованим. Що там пропонують

«Маємо три поверхи. На кожному будуть санвузли, кімнати для проживання, а також плануємо загальну кухню на кожен поверх», – каже Андрій Миськів.

Зараз на місці розпочали підготовчі ремонтні роботи. Зокрема, вивезли сміття, почистили територію від чагарників та обстежили приміщення. Всі інші роботи реалізовуватимуть за кошти міжнародних донорів.

Нагадаємо, що більшість українців, які виїхали за кордон через повномасштабну війну, планують повернутися додому, і лише 7% респондентів не планують. 36% респондентів висловлюють намір повернутися в Україну після того, як переконаються, що в місцевості, де вони жили, безпечно перебувати, а 35% – відразу після того, як закінчиться війна. 13% – планують повернутися через рік або через кілька років після закінчення війни, 7% – після того, як відновить роботу підприємство, на якому вони працювали або будуть впевнені, що знайдуть іншу роботу у себе вдома.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!