У Львові розпочав набір перший науковий ліцей в області, створений на базі вишу

6124 0
Це один з перших наукових ліцеїв, створених на Львівщині.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

У Львові розпочали набір учнів до 5 класу Львівського обласного наукового ліцею №1 імені Богдана-Ігоря Антонича природничого профілю. Заклад заснований Національним університетом «Львівська політехніка, тому частину занять проводитимуть на базі лабораторій вишу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник Tech StartUp School, що діє на базі університету, Назар Подольчак.

У січні цьогоріч «Львівська політехніка» спільно з департаментом освіти ЛОВА, науковим парком SID City Scientific Park та трьома закладами освіти уклали Меморандум про створення наукових ліцеїв. До заснування залучили Винниківську санаторну школу, Львівську санаторну школу №1 імені Б.І. Антонича та Перший інноваційний приватний львівський ліцей.

Читайте також: На Львівщині 100 шкіл трансформують у ліцеї

«Працюємо над створенням ліцеїв, поки набираємо у два. Власне вже розпочали запис учнів до ліцею №1 ім. Б.-І. Антонича. Його спеціалізація – біотехнології та природничі науки. У Винниках плануємо ІТ-галузь та комунікації, а також спорт. Загалом це повний пансіон, а головна філософія – це навчання щонайменше один день в тиждень на базі лабораторій наукового парку «Львівської політехніки», – каже Назар Подольчак.

Навчання у ліцеях є безкоштовним, відбуватиметься для учнів 5-11 класів, але цього року набір проводять лише для п’ятикласників.

Ліцей працюватиме в режимі повного дня. Учні харчуватимуться 5 разів на день, зможуть безкоштовно відвідувати гуртки та проживати у пансіоні ліцею, також лікарі, спеціалісти лікувальної фізкультури, логопед, психолог надаватимуть оздоровчо-лікувальні послуги.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

Зарахування триває до 25 серпня. Ліцей розташований у Львові на вул. Остроградських, 1 (район вул. Героїв Майдану). Детальнішу інформацію можна дізнатися за тел. 0678363495, 0951154523, 0971843043.

Нагадаємо, на Львівщині з’явиться три наукових ліцеї. Один з них створять на базі санаторної школи у Бориславі, ще один – на базі львівської санаторної загальноосвітньої школи №1, третій – на базі Винниківської санаторної школи. Ліцей у Львові матиме хіміко-біологічний профіль, а у Винниках – інформаційно-технологічний. Щодо наукового ліцею у Бориславі, то його створять ,поєднавши санаторну школу обласного підпорядкування та Бориславську гімназію.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!