Фаріон заявила, що проти ректора Львівської політехніки відкрили кримінальне провадження

7185 0
Кримінальне провадження відкрили за фактом порушення законодавства про працю.
Фото: скріншот із Ірини Фаріон

Фото: скріншот із Ірини Фаріон

Мовознавиця Ірина Фаріон заявила, що проти ректора Львівської політехніки Юрія Бобала відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законодавства про працю. Про це вона повідомила на своєму Youtube-каналі. 

«Суть не в тому, аби поновитися в Львівській політехніці, а суть в тому, аби покарати Бобала та інших. Проти Бобала, ректора Львівської політехніки відкрито кримінальне провадження», – зазначила колишня викладачка університету. 

Окрім того, у відео вона показала витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, проте більше деталей не назвала. 

Також Tvoemisto.tv звернулось до головного управління національної поліції Львівської області, наразі там з’ясовують, чи насправді відкрили провадження.

Нагадаємо, що мовознавицю та екснардепку Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки. Скандал навколо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, розгорівся нещодавно після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. В основному йшлось про бійців бригади «Азов».

Студенти університету наголосили, що не підтримують таку позицію та вимагали правоохоронців розглянути ситуацію. Зокрема, 14 листопада, у Львові майже 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус «Львівської Політехніки». Вони вимагали звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення. Tvoemisto.tv відвідало цей протест і запитало в учасників про мету їхнього зібрання. Зокрема, чому вони вимагають звільнення Ірини Фаріон та якими будуть дії адміністрації вишу після цієї акції. Читайте за посиланням.

Читайте також: Організаторка мітингу проти Фаріон: «Не з усіма гаслами я згодна»

Згодом, мовознавиця подала до суду на рішення про звільнення та вже на рівні апеляційної інстанції змогла скасувати його. Деталі з судового засідання – за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!