У Львові відреставрують алегоричні скульптури на фасаді 100-літнього будинку на Дорошенка

3182 0
Будинок має вже більше 100 років. Його прикрашають алегоричні скульптури Петра Війтовича.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У верхній частині фасаду будинку на рівні четвертого поверху відреставрують шість алегоричних статуй авторства скульптора Петра Війтовича. Про це повідомила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Ліля Онищенко.

«Починаємо роботи на фасаді будинку на вулиці Дорошенка,19, що є пам'яткою архітектури місцевого значення», –  повідомила чиновниця.

Нагадаємо, що реставрацію фасаду почали у 2019-му році. Вартість робіт становить 2,9 млн. грн. 

Тендер на виконання робіт виграла київська фірма ТзОВ «Україна-Реставрація». Роботи з реставрації фасаду будинку на вул. Дорошенка, 19 триватимуть ще впродовж 2021-го року.

Довідково:

Будинок на вул. Дорошенка, 19 збудували у 1909 році за проектом архітектора Володимира Підгородецького для банкіра Едварда Ландау на місці триповерхової кам’яниці, зведеної у 1888 році, а потім розібраної під нове будівництво. Житлова споруда з камерним внутрішнім подвір’ям зведена у стилі пізній історизм (необароко). Фасад із багатим ліпним оздобленням, почленований потужними коринфськими півколонами над балконною балюстрадою. Його прикрашають скульптури Петра Війтовича — алегоричні зображення «Війни», «Миру», «Науки», «Мистецтва», «Праці» і «Торгівлі».

Фото Лілі Онищенко, Центру міської історії


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!