У Львові почав курсувати перший п’ятисекційний трамвай «Електрон»

3425 0
Це перший з трьох нових п’ятисекційних трамваїв, який пройшов технічні випробування.
Фотоскрін з відео

Фотоскрін з відео

У Львові почав курсувати перший з 10 нових п’ятисекційних трамваїв «Електрон», які місто отримало в грудні минулого року. Трамвай курсуватиме на маршруті №8, що сполучає вул. Вернадського на Сихові з пл. Соборною в центрі міста. Відео запуску трамваю опублікував у Facebook керівник управління транспорту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Орест Олеськів.

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий

Нагадаємо, що перший такий трамвай передали місту на початку грудня цього року. Нові п'ятисекційні трамваї їздитимуть на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік. Нові трамваї закуплені за кошти Європейського інвестиційного банку. Місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв.

Читайте також: Чому простоюють трамваї «Електрон», які Львів купив лише кілька років тому

Новий п'ятисекційний трамвай виробництва львівського концерну «Електрон» може вмістити 250 людей. Він є більш комфортним і легшим у керуванні, аніж попередні трамваї «Електрон». Загалом місто замовило 10 таких трамваїв. Вартість нового п'ятисекційного трамвая становить 1,9 млн доларів (разом із запасними частинами).

Додамо, що перший низькопідлоговий трамвай «Елетрон» у Львові з’явився у 2013 році. Упродовж 2014-2016 році Львів купив 8 трамваїв «Електрон». Більшість із них курсують на маршруті №8 на Сихів. Однак не всі вони виїжджають на маршрути. При цьому у жовтні на маршруті курсувало сім трамваїв, у листопаді  п'ять, а в грудні  лише два. Tvoemisto.tv з'ясувало у ЛКП «Львівелектротранс», чому така ситуація. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!