У Львові показали мультик, який вчить бути справжньою владою

1627 0
Сьогодні, 10 лютого, Національний екологічний центр України (НЕЦУ) презентував трихвилинний анімаційний фільм про можливості впливу та унікальність територіальних громад.

Над мультфільмом «Територіальна громада» працювали активісти, екологи, аніматори. Відеоролик розповідає про перспективи розвитку територіальних громад і вирішення ними низки проблем місцевого значення, зокрема й екологічних. Згідно з Конституцією, громади мають право самостійно розпоряджатися природними ресурсами, а тому тільки місцеве населення може вирішувати: чи дозволяти інвесторам будувати шкідливі підприємства, чи розробляти родовища сланцевого газу, чи вирубувати ліс тощо.

 

Ідея створення мультфільму – у максимально спрощеній і зрозумілій формі розповісти українцям про територіальні громади. За три хвилини роз’яснюється, чому українцям потрібно об’єднуватися у громади, як це робиться і які питання ці громади можуть вирішити самостійно, – розповідають творці ролика й радять відвідати їх сайт Національного екологічного центру України та більше дізнатись про таку форму самоврядування.

Читайте також: Як зробити Львів кращим вже сьогодні. 5 ідей

Нині в Україні функціонує близько 50 громад, шість з них – у Львівській області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!