У Львові попрощалися із колишнім депутатом міської ради, який загинув на війні

1403 0
Віталій Свінціцький загинув 25 січня.

У понеділок, 30 січня, у Львівській катедрі попрощалися із Віталієм Свінціцьким, депутатом міської ради минулого скликання, який загинув 25 січня на війні з російськими окупантами. 

Захисник із Львівщини з перших днів повномасштабного вторгнення росії вступив до лав 80-ї бригади. Незважаючи на отримане у липні важке поранення, після нетривалого лікування повернувся на фронт. Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Що відомо про Віталія Свінціцького


Віталій Свінціцький народився 11 вересня 1977 року в сім’ї військових.У 1991 році закінчив Середню загальноосвітню школу №62 міста Львова. Протягом 1995-2000 років навчався на технологічному факультеті Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького. У 2020 році закінчив юридичний факультет Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Був учасником Помаранчевої революції, активно підтримував Майдан під час Революції Гідності. У 2014 році добровольцем вирушив на Схід, де захищав Батьківщину у складі 80-ї окремої Десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. У 2015 році повернувся до цивільного життя, продовжив громадську та волонтерську діяльність: заснував соціальний тренажерний зал для ветеранів АТО «Купол», був одним із співорганізаторів місцевого «Фестивалю спорту» та щорічного фестивалю «Active Army Fest».

Був депутатом Львівської міської ради 7-го скликання. Засновник ГО «Союз ветеранів десанту», керівник ГО «Громадянське суспільство і влада», президент ФК «Барилів». Із 2020 року був директором ТОВ «Зафраїр» та головою ФГ «ДоРеМі». У Віталія Свінціцького залишились донька, дружина та батьки.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Фото: з Telegram Андрія Садового, з Facebook Володимир Пітлик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!