У Львові попрощаються із двома загиблими захисниками. Що про них відомо

3419 0
Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.
УМОВНЕ ФОТО/ТВОЄ МІСТО

УМОВНЕ ФОТО/ТВОЄ МІСТО

У п’ятницю, 28 липня, Львів попрощається з двома Героями. Станіслав Савочка та Степан Лозінський загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі. 

Що відомо про Героїв?

Степан Лозінський (15.05.1985-24.07.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Закінчив колишнє Вище професійне училище №57 (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва»), здобув професію «майстер-наладник з технічного обслуговування машино-тракторного парку». Після завершення навчання проходив військову службу у лавах військ зв’язку. У мирний час працював водієм-експедитором. Захоплювався футболом та рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на східному напрямку у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. У Героя залишилися мама та сестри.

Станіслав Савочка (03.12.1996-22.07.2023) Уродженець міста Вугледар Донецької області.  Навчався у Вугледарській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 Вугледарської міської ради Донецької області. Здобував освіту у Донецькому професійному гірничому ліцеї. 

Після навчання працював адміністратором у цирку. Мав виняткову любов до тварин. Згодом обіймав різноманітні посади у мобільному ляльковому театрі: був актором, ведучим та адміністратором. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Після проходження навчань виконував бойові завдання на Луганщині у складі 66-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України.  У Станіслава Савочки залишилися бабуся, мама, тітка, дядько та двоюрідний брат із сестрою.

 
Фото: ЛМР
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!