Ми пережили другий рік війни та як Львів запровадив церемонію прощання з Героями. Підсумки доби

876 0
Нині 25 лютого та 732 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Як Львів пережив другий рік війни. Вибухи та наслідки атак ворога. Упродовж 2023 року росіяни завдали чимало ракетних обстрілів по Україні, зокрема й по Львову та області. З 1 січня 2023 року по 24 лютого 2024 року на Львівщині пролунав сигнал повітряної тривоги 229 разів. Найдовша повітряна тривога тривала 4 години 18 хвилин. Tvoemisto.tv підготувало добірку спогадів, про те як минув другий рік повномасштабного вторгнення у Львові та області.

Читайте також: Повітряні сили повідомили, скільки ворожих ракет і дронів знищили за два роки. Бійці здійснили понад 18 тисяч вильотів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 84 бойових зіткнення, найбільше на Мар’їнському та Авдіївському напрямках, відповідно 39 та 14. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження особового складу противника. Уражено ворожу радіолокаційну станцію. Також нашими захисниками знищено 2 ракети Х-31 та 4 розвідувальні БпЛА.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація, щодо цієї атаки уточнюється.

Читайте також: ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч артснарядів. Нині вони є «абсолютним пріоритетом».

Та: Зеленський пояснив відставку Залужного. За його словами, Україні було потрібне таке оновлення, оскільки «деякі речі не змінювалися протягом певного періоду часу».

Тема дня: На Ринку звучить «тиша». Як Львів запровадив церемонію прощання з воїнами. На годиннику 10:30. Середмістям неспішно їде трамвай, снують перехожі. У такий час тут п’ють переважно вже другу каву, і спочатку може здатися, що Львів уже другий рік після повномасштабного вторгнення живе своїм розміреним життям. Але це не так.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців у другі роковини повномасштабного вторгнення росії. Відео. Президент наголосив, що Україна вже на 730 днів ближча до перемоги.

Та: Україна підписала безпекову угоду з Італією і Канадою.

Ключові події:

1. У Польщі знову висипали на землю українську сільгосппродукцію. «Укрзалізниця» вже втретє звернулася до правоохоронних органів країни.

Згодом стало відомо, що поліція Польщі вже відкрила справу щодо висипаної української сої на залізниці;

2. Рада підтримала законопроєкт про додаткові пільги для військовослужбовців. Документ також запроваджує обов’язкову перевірку якості гуманітарної допомоги, зокрема тієї, яку надають Силам оборони.

Читайте також: У Львові рідні військовополонених вийшли на акцію підтримки. Фото. Мета – нагадати про тих, хто перебуває в російському полоні чи вважається безвісти зниклим.

Та: У дронах українського виробництва буде штучний інтелект. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецької компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони;

3. Стало відомо, на скільки зростуть пенсії в Україні. Середній розмір підвищення становитиме 322 грн, а середня пенсія зросте – до 5 717 грн.

Читайте також: На Львівщині збудують модульні котеджі та дві багатоповерхівки для переселенців. Зокрема, у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах.

Та: Минулоріч на Львівщині всиновили рекордну кількість дітей. В області функціонують 44 дитячих будинків сімейного типу;

4. На деяких маршрутах збільшать кількість автобусів у Львові. Йдеться про міські автобусні маршрути №8А, 9, 16, 18 та 46.

Читайте також: Чи відновлять у Львові автобус №57, який курсує до онколікарні. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник міського управління транспорту Орест Олеськів, цей маршрут виставили на конкурс перевізників.

Та: У Львові оновили перелік пільговиків, які можуть оформити «Леокарт». А також спростили порядок оформлення транспортних карток для іноземців та осіб без громадянства;

5. Про біль, пам’ять і довічну вдячність. Гурт «Океан Ельзи» презентував нову пісню. Це перша робота гурту з 2022 року і вона вийшла до других роковин повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Навколо музею у Білогорщі, який знищили російські «шахеди», проведуть теренову гру. Участь у ній візьмуть близько 200 учнів шкіл Львова.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!