У Львові попрощаються із шістьма Героями, які загинули на війні

4634 0
Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.
УМОВНЕ ФОТО З ПРОЩАННЯ З ВІЙСЬКОВИМ У ЛЬВОВІ / ТВОЄ МІСТО

УМОВНЕ ФОТО З ПРОЩАННЯ З ВІЙСЬКОВИМ У ЛЬВОВІ / ТВОЄ МІСТО

У четвер, 13 липня, Львів попрощається з шістьма Героями. Роман Дідик, Іван Мороз, Олег Чміль, Наталія Депа, Денис Гузнер, Орест Смик захищали Україну від російських окупантів. Про це повідомила пресслужба Львівська міськрада.

Чин похорону Романа Дідика, Івана Мороза, Олега Чміля розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Наталії Депи, Дениса Гузнера, Ореста Смика розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Що відомо про Героїв?

Роман Дідик (08.05.1969 – 07.07.2023) Львів’янин. Навчався у середній загальноосвітній школі №54 міста Львова. Технічну освіту здобув у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва» за спеціальністю «слюсар з ремонту автомобілів». Працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Електрон-Т». У вільний час полюбляв майструвати.

Із перших місяців повномасштабного вторгнення російської федерації захищав Україну у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. У Романа Дідика залишилися брат та двоюрідні сестри.

Іван Мороз (22.03.1969 – 08.06.2023) Уродженець села Бібщани Золочівського району Львівської області. Навчався у Поморянському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Поморянської селищної ради Золочівського району Львівської області. Технічну освіту здобув у колишньому Львівському технікумі радіозв’язку. Працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Руш» та товаристві з обмеженою відповідальністю «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар».

Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну у лавах 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України. Загинув на східному напрямку. В Івана Мороза залишилися дружина, дві доньки, син та брат.

Олег Чміль (07.07.1981-06.07.2023) Уродженець міста Лозова Харківської області.

Навчався у Середній школі №88 міста Львова (сьогодні – Ліцей «Львівський» Львівської міської ради). Після завершення навчання проходив військову службу у м. Бориспіль Київської області та м. Саки (Автономна Республіка Крим). У мирний час працював різноробом.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. В Олега Чміля залишилися батько, тітка, мачуха, сестра та двоюрідний брат.

Денис Гузнер (05.02.1993-09.07.2023) Львівʼянин. Навчався у середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Закінчив Вище професійне училище №20, вищу освіту здобув на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У мирний час працював приватним підприємцем. Був талановитим кухарем. Разом із друзями захоплювався компʼютерними іграми, де у змаганнях здобував призові місця, вміло ремонтував компʼютери та електроніку.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. За особисту мужність та виконання бойових завдань у «гарячих» точках фронту був нагороджений численними відомчими відзнаками. У Дениса Гузнера залишилися мама, дружина та брат.

Орест Смик (17.12.1984-04.07.2023) Уродженець села Дмитровичі Мостиського району Львівської області. Навчався у комунальному закладі Львівської обласної ради «Червоноградська загальноосвітня школа-інтернат». Здобув технічну освіту у Державному навчальному закладі «Ставропігійське вище професійне училище міста Львова» за спеціальностями «столяр-будівельний» та «столяр-виробник декорацій». Працював на будівництві різноробочим. Захоплювався спортом та риболовлею. 

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини у складі військової частини А4821 Збройних Сил України. В Ореста Смика залишилась мати, брат, сестра та інші родичі.

Наталія Депа (01.09.1992-09.07.2023) Львів’янка. Закінчила середню загальноосвітню школу №1 міста Львова. Вищу освіту здобула у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зенововича Ґжицького за спеціальністю «Лікар ветеринарної медицини». Здобула другу вищу освіту за фахом «Лікар-косметолог». Займалась підприємницькою діяльністю у сфері косметології, створила приватну клініку і була її керівницею.

Із початком повномасштабного російського вторгнення разом із батьком добровільно стала на захист Батьківщини та приєдналася до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконувала бойові завдання з порятунку побратимів на східному напрямку. У Наталії Депи залишилися мати, батько та рідний брат, який у званні офіцера продовжує боронити рубежі держави у складі Державної прикордонної служби України.

Фото: ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!