У Львові завершили обстеження наслідків ракетного удару. Що відомо

7236 0
Загалом пошкоджень зазнало 48 будинків.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Станом на 20.00 у Львові завершили обстеження наслідків ураження російських ракет. Загалом пошкоджень зазнало 48 будинків. У будинках вибито або пошкоджено 830 вікон, 81 двері, 6 покрівель у багатоповерхівках та 5 покрівель у приватних. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко. 

У будинку на Каховській внаслідок атаки зруйновано дах в частині будинку та повністю зруйновано кілька квартир. Дах та елементи конструктиву будинку буде відновлено коштом міста. Вже розпочато розробку проєкту протиаварійних робіт та відновлення будинку. Роботу координує Залізнична районна адміністрація

Читайте також: росіяни обстріляли Львівщину ракетами, які сконструювали цього року 

Зокрема, власники найбільш зруйнованих квартир – попередньо їх п’ять – отримають компенсацію на відновлення. Розмір компенсації буде встановлено після актів обстежень та визначення розміру збитків Поки квартири будуть відновлювати мешканці зможуть жити в орендованому житлі. Місто буде компесовувати вартість оренди, а це 10, 12 або 15 тис. грн в місяць. Власники інших квартир (зокрема і в інших будинках), де було пошкодження вікон чи дверей отримають наступні допомог:

  • 12 тис. грн компенсації за вибиті вікна (це розрахунок за одне вікно),
  • 8 тис. грн за вибиті вибуховою хвилею вхідні двері.

У зв'язку з цим від завтра, з 10.00 до 19.00, у дворі вулиці Каховської (біля палаток) працюватиме ЦНАП та юристи. Тут можна буде подати документи на компенсацію та отримати юридичну консультацію.

Нагадаємо, що зранку 15 серпня росіяни завдали масованого ракетного удару по Львову. Кількість людей у Львівській області, які постраждали внаслідок ракетної атаки pociян цієї ночі, зросла до 19. Серед них є шестеро осіб старшого віку, яким від 62 до 75 років. 

Усе найголовніше про наслідки ракетного удару Tvoemisto.tv зібрало у новині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!