У Львові розглянуть петицію про будівництво муніципального притулку для тварин

872 0
Зоозахисники вимагають побудувати притулок до кінця 2021 року.

На сесії Львівської міськради 4 лютого розглянуть петицію про будівництво у Львові муніципального притулку для безпритульних тварин, яка набрала 529 голосів із 500 необхідних.

Читайте також: Чекаючи на господаря. Фоторепортаж із притулку для тварин

Авторка петиції зоозахисниця Андріана Байло зазначає, що на території міста Львова мешкають сотні безпритульних собак та котів, при цьому ними опікуються волонтери та небайдужі жителі Львова. Але багатьом з них після лікування і стерилізації не забезпечують достатній догляд, тож шанс знайти родину для таких тварин досить низький із-за відсутності спеціалізованого притулку.

«Живучи на вулиці, безпритульні тварини наражаються на небезпеку бути отруєними, покаліченими або убитими. У Львові немає жодного муніципального притулку і це не дивлячись на те, що у 2012 році земля під будівництво притулку виділена», – апелює Андріана Байло.

Вона наголошує, що право створювати притулки закріплене у статті 15 Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». 

«Існуючий у місті центр стерилізації не замінює собою притулок і не займається утриманням собак та котів на постійній основі, навіть тих тварин, які не можуть вижити на вулиці (інвалідів, хронічних хворих, цуценят, кошенят і т.д.). У зв'язку з цим вимагаємо невідкладно розпочати будівництво притулку для тварин у Львові з терміном здачі в експлуатацію до кінця 2021 року», – йдеться у петиції.

Читайте також: У ЛКП «Лев» пояснили ситуацію із будівництвом притулку для тварин

Нагадаємо, 6 березня 2020 року виконавчий комітет ЛМР передав ЛКП «Лев» проєктну документацію на створення притулку для тварин. У ЛКП пояснили, що насправді наразі не планують зводити притулок. У ЛКП «Лев» пояснили, що побудують центр кремації тварин, сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин, адже в районі Рясне та Рясне-2, де планується будівництво, такого закладу немає. Також збудують тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, якого немає у Львові та центр Адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП «Лев».

Щодо притулку, то, кажуть в ЛКП «Лев», його обов'язково побудують, але лише тоді, коли кожен господар буде максимально відповідально ставитися до свого домашнього улюбленця. Розміщення тварини у такому закладі має стати крайнім рішенням у безвихідних ситуаціях, а не сприянням для бажання позбутися собаки чи кота, які стали непотрібними, кажуть на підприємстві.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!