У Львові судили поляка, який незаконно ввіз 19 автівок під виглядом гуманітарної допомоги

1053 0
Громадянин Польщі зазначив, що отримувачем виступала військова частина.
Фото умовне

Фото умовне

Галицький районний суд Львова визнав винним громадянина Польщі Рафала Мразовіча у порішенні Митного кодесу Україну. Чоловік незаконно ввозив  автомобілі, документуючи їх к гуманітарну допомогу. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як вказано у постанові суду, Мразовіч з січня до червня 2023 року ввіз в Україну 18 автівок, які нібито призначались як гуманітарна допомога для військових частин. 

Вже згодом, у серпні, громадянин Польщі намагався знову ввезти ще одну автівку через пункт пропуску «Шегині – Медика», а саме мікроавтобус «Nissan Interstar». Цього разу він надав митникам листа від військової частини, який підтвержував інформацію, що машина ввозиться для потреб військових, як гуманітарна допомога. 

Проте митники звернулись до вищезазначених військових частин та виявили, що вони не отримували та не просили про ці авто, а лист Рафал підробив. Таким чином на чоловік склали протокол про порушення митних правил. Згідно з цим протоколом загальна вартість незаконно ввезених авто становить 31,5 тис. євро (1 млн 251 тис. грн за курсом НБУ)

Читайте також: У пункті пропуску на Львівщині виявили незадекларований на 650 тис. грн

За вищевказані порушення Рафалу Мразовічу присудили штраф у розмірі 1,2 млн грн (митна вартість ввезених автівок), який він буде зобов’язаний сплатити, якщо автівки не вдастся конфіскувати.  

Нагадаємо, що через пункт пропуску «Шегині - Медика» намагалися ввезти незадекларовані 434 одиниці професійних косметичних засобів.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!