У Львові таки розширять Голосківський цвинтар ще на 20 гектарів

2354 0
Мовиться про розширення території Голосківського кладовища на 23,3 га внаслідок вирубки лісу та розчищення під місця для поховання.
Фото: Голосківське кладовище

Фото: Голосківське кладовище

Львівська міськрада таки збільшить територію Голосківського цвинтаря на понад 20 гектарів. На сесії Львівської міської ради 14 грудня депутати прийняли ухвалу про розроблення детального плану території у районі Голосківського кладовища у селі Збиранка.

Детальний план розроблять за зверненням ЛКП «Муніципальна обрядова служба». Мовиться про розширення території Голосківського кладовища на 23,3 га внаслідок вирубки лісу та розчищення під місця для поховання. Йдеться про територію, функціональне зонування якої це є Р-3 – рекреаційна зона озеленених територій загального користування. А також ТР-2 – зона транспортної інфраструктури (вулична мережа).

Читайте також: Голосківське кладовище розширять. На це виділять 1,5 млн грн

Землі навколо кладовища належать Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центру Держагентства лісових ресурсів України, також тут розташоване Брюховицьке лісництво.

Нагадаємо, що раніше, у 2021 році, до Голосківського кладовища вже дозволили приєднати 19,1 га Брюховицького лісу. 

Додамо, що мер Львова Андрій Садовий повідомив, що біля Голосківського кладовища планують побудувати крематорій. Проєкт обирали на архітектурному конкурсі восени того ж року. Перемогла команда архітекторів з Маріуполя, які зараз працюють в Берліні. У своєму проєкті автори акцентують на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!