У Львові терміново потрібні донори крові. Як підготуватись та де здати

821 0
Зараз є гостра потреба у донорах з негативним резус-фактором.
Фото умовне

Фото умовне

Щодня львівські медики рятують пацієнтів з різними видами травм. У медзакладах бракує донорської крові, оскільки через бойові дії людей у лікарнях значно побільшало. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зокрема, наголошують, що донори потрібні пацієнтам Першого медичного об’єднання Львова. Тут зараз вкрай потрібна кров групи (I) Rh – та (IІ) Rh –.

«Запаси крові та її компонентів, які необхідні для порятунку життя пацієнтів, вичерпуються. Зараз є гостра потреба у донорській крові груп першої Rh –  та другої Rh –. Приходьте у міський центр служби крові лікарні святого Пантелеймона та допоможіть нашим медикам рятувати життя пацієнтів», - зазначають у Першому ТМО.

Донорів чекають з 09:00 до 12:30 у будні за адресою: вул. Миколайчука, 9. Телефон для запису: 0322581177.

Читайте також: У Львові з'явився мобільний пункт забору крові

Наголошують, що донором крові може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань. Здавати кров – безпечно і навіть корисно, кажуть медики. Адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Основні правила для донорів

  • За три дні до донації відмовтеся від прийому анальгетиків і аспірину а також ліків, що містять їх (ці речовини погіршують зсідання крові).

  • Намагайтеся обмежити вживання жирної, смаженої та молочної їжі напередодні та в день здачі крові.

  • Не приходьте здавати кров, якщо відчуваєте нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).

  • Обов’язково виспіться і з’їжте легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді).

  • Не вживайте алкоголь за 48 годин до донації.

  • Не паліть за 2 години до донації.

Де можна здати кров у Львові

Міський центр служби крові у лікарні Св.Пантелеймона на вул. Івана Миколайчука, 9. Приходити можна з 9:00 до 12:30 у будні. Тел. для запису: 0 800 333 003.

Львівський обласний центр служби крові на вул.Пекарській, 65. Долучитися можна по буднях з 08:30 до 13:00 год. Донорам потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. За деталями просять звертатися за телефонами: +38 (032) 276-97-68 або +38 (032) 275-78-86.

Читайте також: У Львові з'явився мобільний пункт забору крові

Станція переливання крові Львівської залізниці на  вул. Івана Огієнка, 5. Тут працюють кожного дня з 09:00 год. У відділенні збирають лише цільну кров у чоловіків та жінок від 55 кг. Для з'ясування деталей просять телефонувати: 38 (032) 226-26-45, +38 (032) 226-27-29, +38 (032) 226-56-70.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!